Με μεγάλη επιτυχία και με ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 η εκδήλωση απονομής βραβείων του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2022, για νέες – νέους μουσικούς 12 – 30 ετών, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», στα Νέα Εκπαιδευτήρια «Γ. Μαλλιάρας», στον Άλιμο.


 

 

«Μουσικά βραβεία 2022»

 

Με μεγάλη επιτυχία και με ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 η εκδήλωση απονομής βραβείων του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2022, για νέες – νέους μουσικούς 12 – 30 ετών, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», στα Νέα Εκπαιδευτήρια «Γ. Μαλλιάρας», στον Άλιμο.

 

 

Ο 7ος διαγωνισμός μουσικής πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο τον Νοέμβριο του 2022 με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και αφορούσε τις κατηγορίες: Έγχορδα (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο), Πνευστά (Φλάουτο, 'Ομποε, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο κλασικό, Φαγκότο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Κόρνο, Τούμπα), Κιθάρες, Πιάνο, Μονωδία και Παραδοσιακή μουσική.

Σκοπός του Ομίλου με τη διενέργεια των μουσικών διαγωνισμών, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια αποτελούν κορυφαίο θεσμό ανάμεσα στις πολιτιστικές του δράσεις και με την επιμέλεια της διοργάνωσης από τη Μάνια Βλαχογιάννη – σοπράνο crossover, μουσικό και τον Κώστα Νούσια – καθηγητή μουσικής, είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής άμιλλας και η ηθική ανταμοιβή των νέων παιδιών, που με τη μελέτη παρουσιάζουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους στη μουσική.

 

 

Τις επιτροπές των διαγωνισμών πλαισίωσαν κορυφαίοι σολίστες και εξάρχοντες των μεγάλων ελληνικών ορχηστρών, διακεκριμένοι λυρικοί τραγουδιστές, έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί, που στάθηκαν με εκτίμηση και αγάπη στους διαγωνιζόμενους, συγχαίροντας την προσπάθεια, το καλλιτεχνικό επίπεδο και το ήθος τους. Πρόεδρος δε του 7ου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού 2022 διετέλεσε ο πολυβραβευμένος ο διακεκριμένος μαέστρος, Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και συνθέτης Ελευθέριος Καλκάνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία της προέδρου του Ομίλου Νίνας Διακοβασίλη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα και τον εκπαιδευτικό ρόλο της μουσικής καλλιέργειας των νέων παιδιών για όλη τη μετέπειτα ζωή τους, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων που αναβαθμίζουν το πνευματικό και ψυχικό έρισμα των νέων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν το μουσικό τους έργο, καθώς και την αγάπη με την οποία υπηρετούν το όνειρό τους.

 

 

Στον χαιρετισμό της η έχουσα την επιμέλεια των διαγωνισμών Μάνια Βλαχογιάννη – σοπράνο crossover, μουσικός και Γενική Γραμματέας του Ομίλου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Διαγωνισμού και τους 26 κριτές που στελέχωσαν τις επιμέρους επιτροπές για την αμέριστη προσφορά τους και αναφέρθηκε επεξηγηματικά στη διαδικασία του διαγωνισμού και στο πρόγραμμα της συναυλίας των βραβευθέντων. 

 

Ακολούθησε η συναυλία των διακριθέντων με το 1ο Βραβείο, όπου οι ταλαντούχοι νέοι μουσικοί με τη δεξιοτεχνία και τις ερμηνείες τους σε έργα μεγάλων συνθετών του κλασικού ρεπερτορίου συνάρπασαν το ακροατήριο κερδίζοντας θερμότατο χειροκρότημα,

 

 

ενώ στο β’ μέρος ακολούθησε η απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες των διαγωνισμών.

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αποδίδοντας βραβεία ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βύρωνα, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και ερμηνευτής Γιώργος Ντόβολος, η Διοικητική Διευθύντρια Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πεντέλης Ελένη Γκρέτσα, ο πρώην υποδιοικητής της ΓΑΔΑ και του Αγίου Όρους Δημήτρης Δημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. του Ωδείου «Εν Ωδαίς» και αυτοδιοικητικός Ανδρέας Λεκατσάς, ο Διευθυντής χορωδίας Πρόδρομος Δασιγένης, ο Πρόεδρος του 7ου διαγωνισμού, συνθέτης και διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Καλκάνης, τα μέλη των κριτικών επιτροπών: Μιρέλα Ρούτση, Ζήσιμος Σουλκούκης, Μαργαρίτα Πλέστη, Λητώ Θώμου, Μίνα Πολυχρόνου, Δήμητρα Μαντζουράτου, Μάνια Βλαχογιάννη, Κώστας Νούσιας καθώς και πολλοί ακόμα μουσικοί παιδαγωγοί.

 

Τη βραδιά παρουσίασε και συντόνισε εξαιρετικά,

η  δημοσιογράφος και μουσικός

Φώφη Κονδύλη, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου. 

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα κλίμα χαράς

και συγκίνησης με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια από αυτή τη στήλη, τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες μουσικούς – μέλη των κριτικών επιτροπών, για την αγκαλιά αγάπης και αντικειμενικότητας που πρόσφεραν στους διαγωνιζόμενους, έχοντας και μια συμβουλή εμπειρίας για κάθε έναν ξεχωριστά, καθώς και για την αμέριστη υποστήριξή τους στο έργο του Ομίλου.

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους, την επίπονη και καθημερινή μελέτη και άσκηση, καθώς και την αγάπη με την οποία υπηρετούν το όνειρό τους.

 

Photo gallery

 

Φωτογραφία:

Δημήτρης Καρβουντζής

Videos:

Σταυρούλα Αμβράζη

 

 

 

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014  στην τράπεζα Eurobank

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014 στην τράπεζα Eurobank