Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάλεξη – ανοιχτή συζήτηση, με θέμα: «Διαπροσωπικές Σχέσεις – ΜΜΕ και ο ρόλος τους στην εγκληματικότητα», διοργάνωσαν από κοινού ο Όμιλος για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. και ο Δήμος Καλλιθέας το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχειακού Μεγάρου.  


 

 

«Διαπροσωπικές σχέσεις – ΜΜΕ και ο ρόλος τους στην εγκληματικότητα»,

Σάββατο 4 Μαρτίου στις 7 μ.μ.,

Αίθουσα συνεδριάσεων Δημαρχείου Καλλιθέας.

 

 

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάλεξη – ανοιχτή συζήτηση, με θέμα: «Διαπροσωπικές Σχέσεις – ΜΜΕ και ο ρόλος τους στην εγκληματικότητα», διοργάνωσαν από κοινού ο Όμιλος για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. και ο Δήμος Καλλιθέας το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχειακού Μεγάρου.  

 

 

Κεντρικοί ομιλητές, η οικογενειακή σύμβουλος - ψυχολόγος Τένια Μακρή και ο δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, οι οποίοι ανέπτυξαν με τον δικό τους γλαφυρό τρόπο θέματα έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος, στο κατάμεστο, από δημότες της Καλλιθέας, πολλά μέλη και φίλους του Ομίλου, αμφιθέατρο. Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος – επικοινωνιολόγος Ντίνα Κονταρίνη.

 

 

Η κυρία Μακρή αναφέρθηκε στο ζευγάρι και τον ρόλο της απιστίας, αποκαλύπτοντας όλες τις πτυχές του θέματος, καθώς και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει στην οικογένεια. Η λαμπρή παρουσία της, η ευγενική, ζεστή φωνή της και το χιούμορ της, καθήλωσαν το κοινό, το οποίο παρακολουθούσε, μια ομιλία χωρίς δογματισμούς και θέσφατα, βγαλμένη μέσα από την προσωπική της εμπειρία χρόνων συνεργασίας με ζευγάρια, με απλά καθημερινά παραδείγματα, που λίγο ως πολύ, όλοι μας αντιμετωπίζουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

 


 

Ο κύριος Σόμπολος μίλησε για την εγκληματικότητα και το ρόλο των ΜΜΕ. Με πείρα τεράστια στο θέμα, αφού, υπηρέτησε για πάνω από 40 χρόνια το αστυνομικό ρεπορτάζ, χυμαρώδης στο λόγο του αλλά στοχαστικός και περιεκτικός, αναφέρθηκε στην εξελικτική πορεία του εγκλήματος και της παραβατικότητας, αναλύοντας και τον ρόλο των ΜΜΕ (έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, internet) στην μετάδοση της είδησης. Έκλεισε δε την ομιλία του τονίζοντας πως, «τα ΜΜΕ δεν είναι πάντα άμοιρα των ευθυνών τους αφού, στο κυνήγι της θεαματικότητας, ακροαματικότητας, της αναγνωσιμότητας και των «κλικ», μεταφέρουν την ωμότητα των εγκλημάτων στους αναγνώστες ή τηλεθεατές, καλλιεργώντας μια σκληρή κοινωνία έως ψυχωτική, κάποιες φορές».

 

 

Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε «βομβαρδισμός» ερωτήσεων και διάλογος ανάμεσα στο κοινό και τους δύο ομιλητές, οι οποίοι κατέληξαν στην ανάγκη της θετικής αντιμετώπισης των δύο αυτών «καυτών» θεμάτων, που μπορεί μεν να αποτελούν αιτίες κρίσης, αλλά είναι στο χέρι μας, να γίνουν ευκαιρία.   

 

 

Με εφόδιο αυτό το θετικό μήνυμα, στο τέλος της εκδήλωσης, το κοινό καταχειροκρότησε τους ομιλητές και τους συνεχάρη θερμά για την παρουσία τους.

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Atticanews.gr, Afieromata.gr, CityiNews, Mcnews.gr, Nea-avlaia.gr, Ωδή στην Τέχνη

 

Φωτογραφία:  Δημήτρης Καρβουντζής

 

Facebook Link

 

 

 

 

 

 

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014  στην τράπεζα Eurobank

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014 στην τράπεζα Eurobank