«Με τα χρώματα της αθωότητας»

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής της ομάδας Juniors του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. 

11 – 13 Ιουνίου 2016, Πάρκο Άθλησης & Αναψυχής (Κολυμβητήριο) Δήμου Καλλιθέας

 


 

11-12 και 13 Ιουνίου, φτάνοντας σχεδόν στην λήξη του σχολικού έτους ήταν το τριήμερο, που ο Όμιλος για την  UNESCO T.Λ.E.E. αφιέρωσε και φέτος, με ιδιαίτερη αγάπη στους μικρούς μας εικαστικούς, μέλη της ομάδας junior UNESCO.

 

Με τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας και ειδικότερα, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κου Γιώργου Κυριακόπουλου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πάρκου Άθλησης και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πραγματοποιήθηκε η έκθεση παιδικής ζωγραφικής για τα μέλη μας από 5 έως 18 ετών, με τίτλο: «Με τα χρώματα της αθωότητας».

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στις 8μμ, η Γ.Γ. κα Μαρία Δημητριάδη, καλωσόρισε το κοινό και τους μικρούς καλλιτέχνες.

 

Η Πρόεδρος του Ομίλου, κα Νίνα Διακοβασίλη, ευχαρίστησε τους γονείς, που στέκονται κοντά στα παιδιά τους, αλλά και τις δασκάλες – ζωγράφους, κ.κ Αργυρώ Κομνηνάκη και Ειρήνη Φλωράκη, που επιμελούνται και κατευθύνουν σε δρόμους δημιουργίας τους αυριανούς ενήλικες εικαστικούς, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς, που πρωτοδιδάσκουν στους μαθητές το γραμμικό σχέδιο, εμπνέοντας την καλλιτεχνική δημιουργία τους. «Τι πιο εξαίρετο μέσο έκφρασης, από τη δημιουργική καλλιτεχνία, την έμπνευση και τη χαρά του οποιουδήποτε αποτελέσματος..» είπε η Πρόεδρος, «αντί της μόνιμης απασχόλησης πάνω από τους υπολογιστές που καλλιεργούν τη μοναχικότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά έστω και αν παρέχουν αστείρευτη γνώση». 

 

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κος Δημήτρης Κάρναβος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού & Εξυπηρέτησης του Δημότη, κο Γεώργιο Κυριακόπουλο, θαύμασαν τις δημιουργίες των μικρών εικαστικών.

 

Ο νεαρός μουσικός και μέλος της ομάδας Junior Αιμίλιος Μπάρτζης, μας ταξίδεψε με το βιολί του σε κλασικές μελωδίες μουσικής δωματίου, αφήνοντας άφωνους τους συνοδούς των παιδιών αλλά και τους επισκέπτες και καταχειροκροτήθηκε.

 

 «Ο νεαρός μουσικός Αιμίλιος Μπάρτζης επιμελήθηκε τη μουσική επένδυση της βραδιάς των εγκαινίων.

 

Στην έκθεση που ήταν αφιερωμένη στα νέα ταλέντα, έλαβαν μέρος με έργα τους οι μικροί μας εικαστικοί, μέλη της ομάδας Juniors του Ομίλου, καθώς και οι διακριθέντες νέοι και νέες στους δύο διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος στο παρελθόν: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ - ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΚΑΡΚΕMΠΕΤΖΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ - ΚΟΥΤΣΟΔΕΝΔΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΟΥΚΟΛΛΑΡΗ ΒΑΝΕΣΣΑ - ΝΙΤΣΑ ΣΤΕΛΛΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ - ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΡΕΤΑΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ - ΡΕΤΑΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ - ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΤΣΙΚΡΙΤΣΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ.

 

Τα «παιδιά» μας, με διάπλατο χαμόγελο στα χείλη, ικανοποίηση για την αναγνώριση της προσπάθειάς τους και σπινθηροβόλο βλέμμα, παρέλαβαν τους επαίνους συμμετοχής, συνοδευόμενους από ένα δροσερό λουλούδι - σύμβολο της, σε άνθηση, ψυχικής τους αθωότητας.

 

 

 

 

Ακολούθησε μπουφές κοκτέιλ και η βραδιά έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες και ευχές για «καλό καλοκαίρι».

 

 

 

Την έκθεση επιμελήθηκαν οι εικαστικοί μας, Μαρία Δημητριάδη (ζωγράφος - σκηνογράφος),  Αργυρώ Κομνηνάκη (ζωγράφος), Ειρήνη Φλωράκη (ζωγράφος) και τις ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

 

 

Facebook Link 1

 

Facebook Link 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014  στην τράπεζα Eurobank

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014 στην τράπεζα Eurobank