Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος έχει κατά σειρά τους κάτωθι πολιτισμικούς, εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς σκοπούς:

  1. Σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν τη διεθνή οργάνωση UNESCO, να καλλιεργήσει τα ιδανικά της και να στρέψει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου, στην εμπέδωση της ειρήνης και τον πολιτισμό.

  2. Να προάγει και να συμβάλλει στη συγκρότηση ομάδων, με σκοπό την οργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων, εκθέσεων και διαγωνισμών, που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πολιτισμού καλλιέργειας της προόδου των μεγάλων καλλιτεχνικών και επιστημονικών επιτευγμάτων και αξιών, σε έναν κόσμο πραγματικής ειρήνης και δικαιοσύνης.

  3. Να οργανώνει κοινοτικά (Ευρωπαϊκής Ένωσης) και εθνικά ή περιφερειακά προγράμματα, που θα έχουν σαν αντικείμενο τη διάσωση, διατήρηση, διάδοση και προστασία της παραδοσιακής πολιτισμικής κληρονομιάς, των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, με διαγωνισμούς και εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, έκδοση και παρουσίαση λογοτεχνικών βιβλίων, ποίησης και θεατρικών έργων, μουσικής, χειροτεχνίας, χορού, χορωδιών, τραγουδιού, μουσικών οργάνων εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και κάθε τι που αφορά την έρευνα και επιστήμη.

  4. Να προστατεύει επιστημονικά το περιβάλλον και να μεταδίδει συμβουλευτικά, με ειδικά σεμινάρια και διδασκαλίες καθώς και από μέσα ενημέρωσης, τη γνώση για οικολογική κατάρτιση κανόνων, για εξεύρεση πηγών ενέργειας, που δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα, το γήινο και το θαλάσσιο περιβάλλον, συμβάλλοντας στην υγιή διαβίωση των πολιτών.

  5. Να βοηθά στην ενημέρωση και στην κατά το δυνατόν κατάρτιση και προσαρμογή του κόσμου, στη σύγχρονη εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία συνεχώς μας κατακλύζει με βελτιωμένες τεχνολογίες και νέες εφευρέσεις και να επιτελεί ένα λειτουργικό ρόλο για τη δημιουργία ενός πολιτισμού, που θα έχει σκοπό την πνευματική αναβάθμιση και διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης.

  6. Τέλος, να επιδιώκει την ανταλλαγή καλλιτεχνικών και επιστημονικών γνώσεων, μεταξύ των πόλεων και χωρών, οι οποίες θα έχουν σκοπό τη διακίνηση ιδεών και πληροφοριών, με πρωτοβουλίες σε ενέργειες διαφύλαξης, διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επίσης, την ανάπτυξη φιλίας και αμοιβαίας συνεργασίας όλων όσων υπηρετούν τις τέχνες, τη λογοτεχνία και την επιστήμη, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.

 

Στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, είναι σίγουρα απαραίτητο να έχουμε και τη δική σας συμπαράσταση και βοήθεια, ανάλογα με τη θέση και τις γνώσεις που κατέχει ο καθένας από σας. Πιστεύουμε ότι θα παρουσιαστούν πολλά ταλέντα εθελοντές στην όλη μας προσπάθεια, για την επιτυχία των ιερών σκοπών του Ομίλου μας και γιατί όχι, στην κατοπινή επιτυχία και επαγγελματική σταδιοδρομία των ταλέντων, που θα ανακαλύψουμε στο χώρο του πνεύματος και της τέχνης.

 

Καταστατικό Ομίλου

 

Σκοποί και Στόχοι Ομίλου

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Μελών

 

Αίτηση Εγγραφής Μέλους

Αίτηση Εγγραφής Για Παιδιά- Ομάδα Juniors

 

Φόρμα Αίτησης Αιγίδας

Κανονισμός Έγκρισης και Χορήγησης Αιγίδας