Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Τέχνη συνεχίζει να δημιουργεί και να ομορφαίνει τη ζωή μας. Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία κορονοϊού στη χώρα μας, διοργάνωσε την πανελλήνια, ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών, με θέμα «Ελλάδα – Χρώμα και Φως».  Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, από 27 ως 31 Οκτωβρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, Αθήνα).


  

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της

πανελλήνιας, ομαδικής έκθεσης εικαστικών «Ελλάδα – Χρώμα και Φως»...

 

Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Τέχνη συνεχίζει να δημιουργεί και να ομορφαίνει τη ζωή μας. Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία κορονοϊού στη χώρα μας, διοργάνωσε την πανελλήνια, ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών, με θέμα «Ελλάδα – Χρώμα και Φως».

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, από 27 ως 31 Οκτωβρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, Αθήνα).

 

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 51 εικαστικοί δημιουργοί από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο μας, όπου με τα 63 έργα τους, ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους «ανησυχίες» σε μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης και πολιτισμού και μας οδήγησαν να ανακαλύψουμε μέσα από το έργο τους τη μαγεία των εικαστικών τεχνών. Τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες, προσωπογραφίες, ψηφιδωτά, γλυπτά, κεραμικά, φωτογραφίες κλπ, έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία, την ιστορία, αλλά και την Ελλάδα του σήμερα, έργα στο σύνολό τους μοναδικά, αποδεικνύουν πως η τέχνη μπορεί να είναι το ισχυρό αντίδοτο σε όλα τα αρνητικά συναισθήματα που παραλύουν τη ζωή μας και εμποδίζουν την πνευματική μας ανάπτυξη.

 

 

Συμμετείχαν (αλφαβητικά) οι καλλιτέχνες:

ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ * ΑΘΗΤΑΚΗ – ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΑΝΝΑ * ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ * ΑΡΣΕΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ * FRUMKIN GILDA * ΒΛΑΧΩΝΗ ΤΖΕΝΗ * ΓΟΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ * ΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ * ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ * ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ * ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ * ΕΞΗΝΤΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ * ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΑΡΓΥΡΗ * ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΤΙΝΗ * ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ – ΤΕΡΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ * ΚΑΛΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ * ΚΑΛΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ * ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ * ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΛΙΤΣΑ * ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ * ΚΑΡΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ * CARLIER SYLVIE * ΚΑΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ * ΚΙΤΣΕΛΗ ΕΛΕΝΗ * ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ * ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ * ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ * ΛΟΥΚΗ ΕΛΕΝΗ * ΛΩΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ * ΜΕΣΣΗΝΕΖΗ ΚΑΙΤΗ * ΜΗΤΣΙΚΑ ΑΚΡΙΒΗ * ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ * ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΣΟΦΙΑ * ΠΑΞΙΜΑΔΑ ΛΙΛΗ * ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΕΤTΑ * ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΝΗ * ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ * ΠΑΠΠΑ ΦΩΤΕΙΝΗ * ΠΑΠΠΑΣ – ΤΣΙΩΤΑ ΡΟΥΛΑ * ΠΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ * ΠΕΡΡΟΥ ΒΑΣΙΑ * ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ * ΣΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ * ΤΖΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ * ΤΖΑΝΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΑ * ΤΖΙΤΖΙΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ * ΤΣΑΚΩΝΑ ΠΕΓΚΥ * ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ * ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ * ΧΑΜΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ * ΧΟΖΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 18:00, με βάση τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση του κορονοϊού, καθώς ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, επιμελήθηκε τη βραδιά με απόλυτη εναρμόνιση και συμμόρφωση στα ισχύοντα για την εν λόγω περίοδο μέτρα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ένα προστατευμένο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και τον χώρο.

 

  

  

 

Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η τέχνη, τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους,

οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο της δημοσιογραφίας, των γραμμάτων και των τεχνών και μέλη και φίλοι του Ομίλου.  

 

 

Η πρόεδρος του Ομίλου Νίνα Διακοβασίλη, αφού παρουσίασε τον σκοπό της όλης διοργάνωσης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες δημιουργούς για την εμπιστοσύνη και την τεράστια ανταπόκριση με την οποία αγκάλιασαν την έκθεση και τους απένειμε τους αναμνηστικούς επαίνους συμμετοχής συγχαίροντάς τους για το έργο τους, που αποτέλεσε την «ψυχή» της όλης διοργάνωσης. Τα χρώματα και οι συνδυασμοί τους, οι τεχνικές και τα διάφορα υλικά στα χέρια των σπουδαίων εικαστικών που συμμετείχαν στην έκθεση, κατάφεραν να αποδώσουν την ομορφιά και τη μοναδικότητα αυτού του τόπου σε όλο τους το μεγαλείο και έτυχαν θαυμασμού για όσες μέρες διήρκεσε η έκθεση.

 

 

Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με μπουφέ στον ολάνθιστο κήπο του «Μελίνα» και πολλές, αναμνηστικές φωτογραφίες ανάμεσα στα μοναδικά εκθέματα.

 

  

  

  

  

  

 

 

Περισσότερο Φωτογραφικό Υλικό


Φωτογραφία : Δημήτριος Καρβουντζής

Video: Σταυρούλα Αμβράζη