Το Σάββατο 20 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στις 7 το απόγευμα μια ιδιαίτερα ποιοτική εκδήλωση, για την «Ημέρα της Μητέρας» πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, με μεγάλη επιτυχία.


 

 

Εκδήλωση – αφιέρωμα στην «Ημέρα της Μητέρας»  

 

Το Σάββατο 20 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στις 7 το απόγευμα μια ιδιαίτερα ποιοτική εκδήλωση, για την «Ημέρα της Μητέρας» πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, με μεγάλη επιτυχία.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μαρκαντώνης, εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Καλλιθέας κ. Γιαννακού – Πάσχου Άννα, η κ. Μαρά Άννα, εκπρόσωπος της Κ.Ο της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Κουτουλάκης Γεώργιος, Υπ. Βουλευτής Αττικής, η κ. Κρικέλη Ελευθερία, Διευθύντρια Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Μητέρα», εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, τα μέλη της Δ.Ε. του Ομίλου, καθώς και μέλη και φίλοι της «Κιβωτού του κόσμου» και του Ομίλου.

 

 

 

 

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος Ζωή Κρονάκη, έχοντας τον συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς, άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του.

 

 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, εκ μέρους του Μακαριοτάτου ο π. Νικόλαος, συνεχάρη τον Όμιλο για την πρωτοβουλία και την όλη διοργάνωση.

 

 

Ακολούθως, η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Νίνα Διακοβασίλη τόνισε τη σημαντικότητα της ημέρας αναφέροντας μεταξύ άλλων τους άρρηκτους δεσμούς μάνας, παιδιού, αγάπης και οικογένειας σε έναν γλαφυρό λόγο από καρδιάς που συγκίνησε τους παριστάμενους.

 


 

Εξέχουσα η παρουσία της Θεατρολόγου, Συμβούλου Ψυχικής Υγείας, και Δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Βίκυς Τσιανίκα, η οποία ανέπτυξε μια εξαιρετικά δομημένη και ουσιαστική ομιλία για τη μητέρα, με τίτλο «Η αφανής σκηνοθέτης-αρχέτυπο μητέρας», ενώ με τις διαφάνειες που είχε επιμεληθεί με έργα κλασικών ζωγράφων, κατόρθωσε να αγγίξει τις καρδιές όλων, να γεννήσει συναισθήματα δυνατά μα ξεχασμένα μέσα στη δίνη της καθημερινότητας που ζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

 

 

Ιδιαίτερη η στιγμή της βράβευσης ως «μητέρας – αγκαλιά» της Πρεσβυτέρας του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου κ. Σταματίας Γεωργαντή, Προέδρου  της «Κιβωτού του κόσμου». Η ταπεινότητα, η πραότητα, η έμφυτη ευγένεια, η ανιδιοτέλεια της αγάπης και της προσφοράς και η ψυχική της καλλιέργεια, ήταν τα στοιχεία που την χαρακτήρισαν και την έφεραν πρώτη στην επιλογή βραβεύσεων του 2017. Η κ. Διακοβασίλη, φανερά συγκινημένη από την προβολή του video με το έργο που επιτελείται στην «ΚΙΒΩΤΟ» και από τις καταγεγραμμένες μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, πέρασε στον λαιμό της κ. Γεωργαντή το μετάλλιο τιμής του Ομίλου προσφέροντας της, πέρα από μια αγκαλιά λουλουδιών,  την απέραντη εκτίμηση του Ομίλου, και την υπόσχεση συμπόρευσης στο τεράστιο εθελοντικό της έργο αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

 

 

 

Η πρεσβυτέρα με μια γλυκιά έκφραση γεμάτη από το μεγαλείο της ταπεινότητας, με μια απίστευτη πληρότητα ψυχής και ένα πηγαίο χαμόγελο, ευχαρίστησε τον Όμιλο και το κοινό, λέγοντας ότι τα πάντα ξεκινούν από την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο είτε είναι παιδί είτε ενήλικας, τονίζοντας «με οδηγό την αγάπη και μόνο, με τη δύναμη της ψυχής γίνονται όλα και με την βοήθεια του Θεού, χωρίς να ξέρουμε και εμείς οι ίδιοι πώς εξελίσσεται όλο αυτό το έργο, που είναι αληθινό θαύμα Θεού».

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βυζαντινούς ύμνους και ψαλμοτράγουδα για την Μητέρα των Ανθρώπων από τον Βυζαντινό χορό «Αντιφωνικόν Μέλος» αποτελούμενο από τους: Αργυρόπουλο Διαμαντή, Δασκαλοθανάση Αθανάσιο, Καλαπανίδα Χαράλαμπο, Καστελιώτη Ευστάθιο, Κοσσένα Γεώργιο, Πλευρίτη Ιωάννη, Μπιθιγκότση Κωνσταντίνο και Σαραφίδη Βαλάντη, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Τρασάνη, οι οποίοι με τις μαγευτικές φωνές τους άνοιξαν ουράνιες γέφυρες στις ψυχές όλων.

 

 

 

Photo gallery

   

 

 

 

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

 

Φωτογραφία:

Δημήτριος Καρβουντζής

 

Video:

Σταυρούλα Αμβράζη

 

 


Περισσότερο Φωτογραφικό Υλικό