Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φιλοσοφίας., διοργάνωσαν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, εκδήλωση για την Απονομή βραβείων του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2016 στις 17:00 το απόγευμα.

 


 

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στις 17:00 το απόγευμα, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2016, διοργάνωσης του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φιλοσοφίας.

 

Παρουσία μελών της κριτικής επιτροπής, της μεγάλης μας Έλλης Φωτίου, του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λαυρέντιου Δελλασούδα, του ΔΣ του Ομίλου, επίσημων φορέων, συμμετεχόντων λογοτεχνών και πολλών φίλων της τέχνης και των γραμμάτων, σε μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος με τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, ο Όμιλος απένειμε τα βραβεία και τους επαίνους στους νέους λογοτέχνες που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους αναμνηστικούς τίτλους συμμετοχής.

 

 

Ο διαγωνισμός έληξε στις 30 Ιουνίου 2016 και η έκδοση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία του Ομίλου, σε κλειστή συνεδρίαση των μελών της κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείτο από (αλφαβητικά) τον κ. Βαρβαρήγο Δημήτρη, τον κ. Βερλέκη Νίκο, την κ. Ιωάννου Νιόβη, την κ. Γιοβάννα Καλπαξή, την κ. Λεοντιάδου Στέλλα, τον κ. Ληναίο Στέφανο και τον κ. Μανουσάκη Μανούσο.

H Γ.Γ του Ομίλου κ. Μαρία Δημητριάδη στο βήμα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 

Η Πρόεδρος του Όμιλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, κ. Νίνα Διακοβασίλη, συνεχάρη για μια ακόμα φορά, όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους, αναγνωρίζοντας την αγάπη με την οποία υπηρετούν το όνειρό τους, ευχόμενη ο διαγωνισμός αυτός να είναι η αφετηρία μιας λαμπρής πορείας τους στη συγγραφή και την λογοτεχνία!

Ευχαρίστησε, δε, τα μέλη της επιτροπής, κ.κ Βαρβαρήγο Δημήτρη, Βερλέκη Νίκο, Ιωάννου Νιόβη, Γιοβάννα Καλπαξή, Λεοντιάδου Στέλλα, Ληναίο Στέφανο, Μανουσάκη Μανούσο, για την αμέριστη υποστήριξή τους στην όλη διαδικασία και την αντικειμενικότητα και αγάπη, με την οποία περιέβαλαν τον διαγωνισμό και τους συμμετέχοντες λογοτέχνες.

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και ένα γλυκό κέρασμα στον μπουφέ.

 

 

Photo gallery

 

 

 

 

 

 

 

Την παρουσίαση και τον συντονισμό είχε η Γ.Γ του Ομίλου, κ. Μαρία Δημητριάδη.

Φωτογραφία: Δημήτρης Καρβουντζής

 

 

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είναι τα εξής:

 

  • ΠΟΙΗΣΗ

Α’ βραβείο: Κουζμάνοβα Μαριάνα για το ποίημα «Ανάμεσα στον χρόνο & την πτήση»   

Β’ βραβείο: Κατσάκου Μαγδαληνή για το ποίημα «Στ’ όνειρο»

Γ’ βραβείο: Μούσσας Κωνσταντίνος για το ποίημα «Δοξαστικόν»

Γ’ βραβείο: Τσιτσιπά Θεοδώρα για το ποίημα «Ο έρωτας»

 

Έπαινος: Ξέστερνος Ιωάννης για το ποίημα «Κρίσιμη (LORENZ) ή ευαίσθητη (Hoffman) περίοδος»

 

  • ΠΕΖΟΓΡΑΦΗΜΑ – ΔΙΗΓΗΜΑ

Α’ βραβείο: Μπούρος Ελευθέριος για το πεζογράφημα «Ο μίμος»

Β’ βραβείο: Μυλόπουλος Ιωάννης για το πεζογράφημα «23.23»

Γ’ βραβείο: Ταβλαρίδου – Μπακάλη Βαρβάρα για το πεζογράφημα «Το λεμόνι»

 

Έπαινος: Αθενάκη Δήμητρα για το πεζογράφημα «Η λύτρωση»

Έπαινος:Κουτράκη Ευπραξία για το πεζογράφημα «Ηλιαχτίδες και ψυχάλες. Η μοναδική ψυχή του υιού  μου»

 

  • ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Β’ βραβείο: Μαραγκουδάκη Εύη (Ευλαμπία) για το έργο «Συνείδηση»

 

  • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

Β’ βραβείο: Δίου Έλενα για το έργο «Της ζωής το πάρτι»

 

 

Video Link (Youtube)  

 

Link από facebook event