Στις 16 Ιανουαρίου 2016, στην πολύ όμορφη και άνετη αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου μας.

 


 

 

Στις 16 Ιανουαρίου 2016, στην πολύ όμορφη και άνετη αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου μας.

 

Μέλη και φίλοι, προσήλθαν με ιδιαίτερη χαρά αλλά και ενδιαφέρον, αφού την ίδια ημέρα γινόταν και η παρουσίαση του επετειακού εικαστικού λευκώματος, που εκδόθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με αφορμή την συμπλήρωση των 10 χρόνων από την ίδρυσή του.

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η λογοτέχνης και γνωστή δημοσιογράφος, κ. Κική Σεγδίτσα, ο ηθοποιός κ. Τέλης Ζώτος, ο συγγραφέας κ. Παύλος Πισσάνος, η κ.Βάσω Μαργαρίτη, επικεφαλής του συνδυασμού «Όλα για την Καλλιθέα μας»,ο αντιπρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης, κ. Γεώργιος Δουκάκης μετά της συζύγου του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών, λογοτέχνης κ.Νίκος Κακαϊδής, η πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, κ. Κλέλια Πανταζή, αντιπρόσωποι της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης, πολιτιστικοί εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Τη βραδιά άνοιξε η πρόεδρος κυρία Νίνα Διακοβασίλη, ευχαριστώντας όλους όσους έδωσαν το παρόν και αναφέρθηκε στα 10 χρόνια λειτουργίας του Ομίλου και στις προσπάθειες που γίνονται για τη σωστή, καθαρή και εποικοδομητική πορεία του.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία και την προσφορά των ανθρώπων που ηθικά στηρίζουν την προσπάθεια καλής λειτουργίας του Ομίλου: στην ποιήτρια και πολιτιστική εκπρόσωπο του Ομίλου, κ. Στέλλα Λεοντιάδου, που για χρόνια κρατούσε τη γραμματειακή υποστήριξη, με απίστευτη συνέπεια και εργατικότητα, στην κ. Μαρία Καρακατσάνη, υπεύθυνη διαχείρισης με ιδιαίτερη ευσυνειδησία της ιστοσελίδας του Ομίλου, στην κ. Γκέλυ Κορφοξυλιώτη που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος «τώρα πια στο γραφείο χτυπά μόνιμα μια καρδιά που του έδωσε ζωή» αλλά και στον Σύμβουλο κ. Γιώργο Πιτσάκη που εκμαιεύοντας χρόνο, ψυχή και υπομονή από την καθημερινότητα του, επιμελήθηκε δύο συλλογές (ποιητική και εικαστική), δίνοντας ένα θαυμάσιο δείγμα επιπέδου και εικόνας καλλιτεχνών, μελών και όχι μόνον, του Ομίλου.

 

 

Θέλοντας να τονιστεί ιδιαίτερα ο δημιουργικός ζήλος και η συμπαράσταση στο έργο του Ομίλου για τη χρονιά του 2015, η πρόεδρος βράβευσε τον εικαστικό κ. Δημήτρη Καρακατσάνη, την κ. Δέσποινα Καρβουντζή και την αγιογράφο κ. Έλενα Κρυστάλλη, μέλη του Δ.Σ. που ανελλιπώς σε κάθε εικαστική έκθεση, όπως είπε, «δίνουν το παρών, υπερβάλλοντας τις δυνάμεις τους, αγόγγυστα πάντα, για το άψογο αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος κ. Στέφανος Βογαζιανός – Ρόυ, πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους συμμετέχοντες, ευχόμενος από καρδιάς, ότι καλύτερο και δημιουργικό για το 2016.

 

Ο κ. Παπαζάχος Πάνος, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Ομίλου, με εμφανή συγκίνηση αναφέρθηκε στην ιστορία δημιουργίας - σύστασης του Ομίλου, στα 10 χρόνια που πέρασαν, θεωρώντας τον ως παιδί του που το είδε να μεγαλώνει και έκλεισε αναφερόμενος στην κ. Νίνα Διακοβασίλη, ότι «το τιμόνι σήμερα του Ομίλου το κρατά μια γυναίκα που απέδειξε ότι τα κίνητρά της είναι καθαρά ιδεώδη, μακριά από προσωπικά ή οικονομικά οφέλη. Δίνοντας την ψυχή της, συνεισφέρει στον πολιτισμό πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσουμε να προοδεύσουμε και να βελτιωθούμε ως κοινωνία».

 

Για την κοπή της πίτας, συγκεντρώθηκε όλο το Δ.Σ. γύρω από την Πρόεδρο, η οποία τιμητικά προσέφερε το μαχαίρι στον επίτιμο. Το φλουρί έπεσε σε υπάλληλο του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων αφού προσφέρθηκαν κομμάτια σε όλους ανεξαιρέτως.

 

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν τα θαυμάσια εδέσματα της αιγυπτιακής κουζίνας που περιελάμβανε το μενού και στη συνέχεια άρχισε ο χορός, αφού οι μουσικές επιλογές του D.J. ανέβασαν το κέφι και τη διάθεση. Έκπληξη της βραδιάς, η αιθέρια παρουσία νεαρής χορεύτριας – οριένταλ που κάτω από τους ήχους της ανατολίτικης μουσικής, ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους.

Μία ακόμα εκδήλωση του Ομίλου εστέφθη με επιτυχία.

 

 

Φωτογραφία:

Δημήτρης Καρβουντζής