Ενημερωτικό εκδηλώσεων για το διάστημα 4 - 7 Μαρτίου 2020 που τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.


 

 

 

Ενημερωτικό εκδηλώσεων για το διάστημα 4 – 7 Μαρτίου 2020

που τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος


 

  1. Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων με γενική θεματική: «Γονείς – Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός», στο 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας. Διοργάνωση:1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και τη στήριξη του Δήμου και της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας. Υπό την αιγίδα του 1ου ΚΕΣΥ Δ’ Αθήνας και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

 

Έναρξη: Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020. Λήξη με Ημερίδα: 30 Μαρτίου 2020. Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 

 

 

  1. Οι Εκδόσεις Grotesque μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου των Νατάσσα Καραμανλή και Χαρά Χρυσάφη με τίτλο «Τα σ’αγαπώ πεθαίνουν στην αγχόνη» το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, ώρα 19:00 στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη 4). Πρόκειται για ένα είδος που εκλείπει από τη λογοτεχνία και αφορά την ερωτική επιστολογραφία. Τα κείμενα διακρίνονται για τον έντονο λυρισμό και τον πλούτο εικόνων από αλλοτινές εποχές. Το βιβλίο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. ***Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθούν στο περιοδικό δρόμου Σχεδία που στηρίζει άστεγους και κοινωνικά απόκλεισμένους συνανθρώπους μας *** Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 

 

  1. H Θεατρική Ομάδα Κωφών «ΤΡΕΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» παρουσιάζει το έργο του Λευκάδιου Χερν «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» από τις 7 Μαρτίου μέχρι 12 Απριλίου κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00 στο Θέατρο Άβατον (Ευπατριδών 3, Κεραμεικός). Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος και της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα. Λίγα λόγια για το έργο: Στην παράσταση «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» συμμετέχουν κωφοί και ομιλούντες ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη φωνητική ερμηνεία για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο, όπου το υπερφυσικό στοιχείο πρωταγωνιστεί σε παμπάλαιους μύθους της Άπω Ανατολής. Ο Χερν αναδεικνύει την ομορφιά της ιδιαιτερότητας του ιαπωνικού πολιτισμού και μας φέρνει στο νου τις κοινές ρίζες που μπορεί να έχουν όλοι οι πολιτισμοί. Η σκηνική δράση πραγματοποιείται συνδυάζοντας διαφορετικά είδη θεάτρου, όπως το σωματικό θέατρο, τη παντομίμα και περιέχει στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού Θεάτρου Νο και Καμπούκι. Η παράσταση αποτελεί ένα καλλιτεχνικό έργο που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές. Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από  ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας που είναι προσβάσιμο σε όλους. Η παράσταση θα συνοδεύεται από Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους, ενώ  υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί και σε Ακουστική Περιγραφή (A.Π) για τυφλούς και μερικώς βλέποντες. Πληροφορίες-Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0341 2689 - 6942703702 (& SMS). Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Μειωμένο, Ειδική Τιμή ΑΜΕΑ:10 ευρώ. Άνεργοι, Ατέλειες: 5 ευρώ.

 

 

 YouTube Link