Αγαπητά μας μέλη και φίλοι,

σας κοινοποιούμε τις εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για το διάστημα 15 ως 30 Ιουνίου 2018.


 

 

Σημαντικές εκδηλώσεις, που τελούν

υπό την αιγίδα

του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Για το διάστημα 15 ως 30 Ιουνίου 2018

 

1.      Μουσική παρουσίαση του βιβλίου της Μάνιας Βλαχογιάννη «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ».

 

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018,  ώρα 20:30, Βιβλιοκαφέ ΕΝΑΣΤΡΟΝ (Σόλωνος 101, Αθήνα, 106 78). 

 

Στο φιλόξενο χώρο του Βιβλιοκαφέ ΈΝΑΣΤΡΟΝ η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της και τη δημιουργία της ομότιτλης Ροκ Όπερας. Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν οι σοπράνο Κατερίνα Μποτώνη καιΓιούλη Φιλιππίδου, οι οποίες μαζί με την Μάνια Βλαχογιάννη θα τραγουδήσουν τραγούδια – σκηνές από το Μιούζικαλ Αστέρι της Ερήμου – ΝαλιμάρΤην εκλεκτή καλλιτεχνική συντροφιά συμπληρώνει η πρωταγωνίστρια της εκδοχής Νεφέλη και Ναλιμάρ, ηθοποιός Έλενα Τριανταφύλλου, που θα αφηγηθεί αποσπάσματα από το βιβλίο. Θα ακολουθήσει σύντομο βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από τις παραστάσεις των δύο έργων και μια ομιλία - μελέτη της συγγραφέως σχετικά με την επίδραση της μουσικής σε σώμα και ψυχή.

 

Διοργάνωση: Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ και Βιβλιοκαφέ  ΈΝΑΣΤΡΟΝ, με την αιγίδατου Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

 

 

 

 

 

 

2.      Οι εκδόσεις Λυκόφως σας προσκαλούν σε μια βραδιά λυρικής ποίησης και μουσικής, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας ποιητικής συλλογής "Άλικος Χυμός" της ποιήτριας και συγγραφέα ΤΖΕΝΗ ΒΛΑΧΩΝΗ, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 στις 19.00, στoν Πολυχώρο του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

 

Σύνθεση, μελοποίηση: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Συμμετέχουν: Οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Παναγιωτούνης (απαγγελία), ο βαρύτονος Γιώργος Ματθαιακάκης και η υψίφωνος Ιώ Νικολάου. Οι μουσικοί Σταμάτης Χρήστου (πιάνο), Χρήστος Παπαδόπουλος (ούτι, κιθάρα, μπουζούκι), Γιώργος Μπαϊρακτάρης (μπάσο), Αστέριος Πούφτης (τσέλο), Περικλής Παπαδόπουλος (κλασική κιθάρα), Κωνσταντίνος Ρήγας (κρουστά), Λευτέρης Παναγιάς (τύμπανα), Αθηνά Κούκη (κανονάκι) και Στάθης Λασκαρίδης (βιολί). Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Πετρόπουλος.  Συντονίζει και παρουσιάζει η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος ΝΙΝΑ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ.  

 

Διοργάνωση: Εκδόσεις Λυκόφως, με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

 

 

 

3.      Ομαδικές Εκθέσεις Τεχνών με τίτλο: «Μωσαικό Τεχνών» στη Βιέννη Αυστρίας.

 

Η Ένωση Τεχνών Ελλάδος διοργανώνει δύο ομαδικές εκθέσεις εικαστικών τεχνών με τη συμμετοχή σύγχρονων και αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 

 

Η πρώτη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Γκαλερί CONTEMPLOR18-23 Ιουνίου 

και

τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30.

 

 

 

 

 

 

Η δεύτερη έκθεση  θα πραγματοποιηθεί στη Γκαλερί DER KUSTRAUM RINGSTRASSE, 25-30 Ιουνίου 

και

τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00.

 

 

 

 

Διοργάνωση: Ένωση Τεχνών Ελλάδος, με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.