Όλες οι εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, απορρέουν από προγραμματισμό, μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο που καλείται να αναδείξει. Υπάρχουν φορές όμως, που το συναίσθημα ξεπερνά τον σκοπό και γίνεται ενέργεια, κάνοντας την ψυχή να πάλλεται από ιδιαίτερη χαρά, αγγίζοντας τα όρια της ευτυχίας. Έτσι ένιωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση «Μουσικά βραβεία 2018» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.


  

 

Όλες οι εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, απορρέουν από προγραμματισμό, μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο που καλείται να αναδείξει. Υπάρχουν φορές όμως, που το συναίσθημα ξεπερνά τον σκοπό και γίνεται ενέργεια, κάνοντας την ψυχή να πάλλεται από ιδιαίτερη χαρά, αγγίζοντας τα όρια της ευτυχίας. Έτσι ένιωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση «Μουσικά βραβεία 2018» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

 

Με την παρουσία αρκετών μελών και φίλων, διεξήχθη η τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2018, για νέες και νέους μουσικούς 16-30 ετών, που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στις 2 Μαρτίου στην αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι Της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο διαγωνισμός διεξήχθη για τις κατηγορίες: Έγχορδα (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο), Πνευστά (Φλάουτο, 'Ομποε, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο κλασικό, Φαγκότο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Κόρνο, Τούμπα), Πιάνο, Κιθάρα, Μονωδία και Παραδοσιακό τραγούδι. Σκοπός του Ομίλου με τη διοργάνωση του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής άμιλλας και η ηθική ανταμοιβή των νέων παιδιών, που με τη μελέτη παρουσιάζουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους στη μουσική. Την επιμέλεια της διοργάνωσης του διαγωνισμού είχαν οι: Άννα Μορφίδου – υψίφωνος και Κώστας Νούσιας – καθ/τής μουσικής.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος κος Εμμανουήλ Κωστάκης στην εναρκτήρια ομιλία του,

συνεχάρη τα νέα ταλέντα της μουσικής

και τον Όμιλο για τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

 

Η πρόεδρος του Ομίλου, κα Νίνα Διακοβασίλη, ανέλυσε τον σκοπό της διοργάνωσης τέτοιων διαγωνισμών, λέγοντας πως: «χαρίζουν εμπειρίες και στόχους στα νέα παιδιά και καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα ανάμεσα τους», επισημαίνοντας την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της μουσικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη εποχή.  

 

Ο κος Κωστάκης και η κα Διακοβασίλη  απένειμαν τα Α΄ βραβεία

Απονομή Α' βραβείου στα πνευστά (φλάουτο): ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – 16 ετών – Αλεξανδρούπολη

 

Απονομή Α' βραβείου στα πνευστά (τούμπα): ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ – 25 ετών – Ίλιον

 

Απονομή Α' βραβείου μονωδίας: ΒΟΥΤΟΥΦΙΑΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ – 22 ετών – Θεσσαλονίκη 

 

Απονομή Α' βραβείου κιθάρας: ΚΑΡΥΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ – 29 ετών – Αθήνα

 

και ακολούθησαν οι απονομές των υπολοίπων από τα μέλη των κριτικών επιτροπών, κ. Τσάνη Στέλλα, κ. Μιχάλη Σουρβίνο, κ. Δίγκο Βασίλειο και κ. Κώστα Νούσια. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες  με το πρώτο βραβείο, ερμήνευσαν για το κοινό  ένα μουσικό κομμάτι της επιλογής τους, καταχειροκροτούμενοι.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία – αφιέρωμα στη γαλλική μουσική από τους: Σόνια Μιλένκοβιτς – σοπράνο, Αλέξανδρο Μακρή στο πιάνο και Κώστα Νούσια στο σαξόφωνο, σε μια μουσική διαδρομή, γεμάτη από επιτυχίες του κλασικού ρεπερτορίου που μας συνεπήρε όλους, μη θέλοντας να τελειώσει αυτό το μαγικό ταξίδι στη «χώρα» της μουσικής.

 

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας τίμησαν με την παρουσία τους οι: Εμμανουήλ Κωστάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τοπικής Ανάπτυξης Δήμου Καλλιθέας, η Φωτοπούλου Ντίνα, Υπεύθυνη Τμήματος Ερασιτεχνικής Δημιουργίας και Εκδηλώσεων Δήμου Καλλιθέας, ο Πέτρος Παριανός,  Γ.Γ. Ένωσης Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Διευθυντής της Πυθαγορείου Μουσικής Σχολής Σάμου, οι εξαίρετοι μουσικοί, καθηγητές, μέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού, καλλιτέχνες, μέλη και φίλοι του Ομίλου και πολλοί άλλοι φιλόμουσοι.

 

Τη βραδιά παρουσίασε και συντόνισε εξαιρετικά, η Αντιπρόεδρος Β’ του Ομίλου, κα Φώφη Κονδύλη – μουσικοσυνθέτης. 

 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια από αυτή τη στήλη, τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες μουσικούς – μέλη των κριτικών επιτροπών, κ.κ. Τσάνη Στέλλα, Γεωργιάδη Ιωάννη, Κάνα Σωκράτη, Ωραιόπουλο Χρήστο, Φώτη Μαυρόγαλο Ιωάννη, Γαλατσινό Μαρίνο, Μπέτη Γαϊτάνου- Μπαρζούκα, Άρη Γραικούση, Μαρία Αναγνωστοπούλου, Μιχάλη Σουρβίνο, Δίγκο Βασίλειο, Γιαννακοπούλου Χριστίνα, Άρη Χριστοφέλη, Άννα Μορφίδου, Κωνσταντίνο Νούσια και τον πρόεδρο του διαγωνισμού, διακεκριμένο, διεθνούς φήμης πιανίστα και μαέστρο κ. Δημήτρη Τουφεξή, για την αγκαλιά αγάπης και αντικειμενικότητας που πρόσφεραν στους διαγωνιζόμενους, έχοντας και μια συμβουλή εμπειρίας για κάθε έναν ξεχωριστά, καθώς και για την αμέριστη υποστήριξή τους στο έργο του Ομίλου.

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες  στον διαγωνισμό για την προσπάθειά τους, την επίπονη και καθημερινή μελέτη και άσκηση καθώς και την αγάπη με την οποία υπηρετούν το όνειρό τους. Ευχή μας, ο διαγωνισμός αυτός να είναι η αφετηρία μιας λαμπρής πορείας στη μουσική.

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας:

Atticanews.gr – Αφιερώματα – Aylogyrosnews – ΑthensIn - 

Artistio - Apostaktirio -Gefira – Βορεινή – iArt -

The Look - Fresh Art - Writers Gang - Alchemy Radio –

CityInews – Nea-avlaia – Ωδή στην τέχνη

 

Μία εκπληκτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία,

σηκώνοντας ψηλότερα τον πήχη για τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό μουσικής, το 2020!   

 

Photo gallery

  

   

  

  

 

 

Φωτογραφία:

Δημήτρης Καρβουντζής

 

Video:

Χρήστος Γιάννης

 

 Αποτελέσματα 4ου Μουσικού Διαγωνισμού 2018

 

Facebook Link

 

Κανάλι του Ομίλου στο youtube CLUB ALS UNESCO. 

 

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014  στην τράπεζα Eurobank

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014 στην τράπεζα Eurobank