15 ως 17 Ιουνίου, ήταν το τριήμερο που ο Όμιλος για την  UNESCO Tεχνών, Λόγου και Eπιστημών Eλλάδος, αφιέρωσε με ιδιαίτερη αγάπη στους μικρούς μας εικαστικούς, μέλη της ομάδας Junior UNESCO, διοργανώνοντας με τη συνεργασία του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης την έκθεση «Με τα χρώματα της αθωότητας». Μια έκθεση που τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει καθιερωθεί σαν θεσμός από τον Όμιλο και στην οποία λαμβάνουν μέρος με έργα τους οι μικροί μας εικαστικοί, από 5 ως 18 ετών, μέλη της ομάδας Junior.


  

 

 «Με τα χρώματα της αθωότητας 2018»

Έκθεση ζωγραφικής – εικαστικών παιδιών και εφήβων της ομάδας Junior

του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος με τη συνεργασία

του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης

15-17 Ιουνίου 2018 Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού «Γαλαξίας» Νέας Σμύρνης

 

15 ως 17 Ιουνίου, ήταν το τριήμερο που ο Όμιλος για την  UNESCO Tεχνών, Λόγου και Eπιστημών Eλλάδος, αφιέρωσε με ιδιαίτερη αγάπη στους μικρούς μας εικαστικούς, μέλη της ομάδας Junior UNESCO, διοργανώνοντας με τη συνεργασία του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης την έκθεση «Με τα χρώματα της αθωότητας». Μια έκθεση που τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει καθιερωθεί σαν θεσμός από τον Όμιλο και στην οποία λαμβάνουν μέρος με έργα τους οι μικροί μας εικαστικοί, από 5 ως 18 ετών, μέλη της ομάδας Junior, καθώς και διακριθέντες νέοι και νέες στους δύο διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος στο παρελθόν.

 

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 19:30. Οι μικροί μας φίλοι, με τα φτερά της φαντασίας τους και την αγάπη τους για τις εικαστικές τέχνες κατόρθωσαν για άλλη μια φορά να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες της έκθεσης, που κατέκλυσαν τον χώρο του «Γαλαξία», με τα έργα τους. Έργα που το επίπεδό τους δεν θύμιζε σε τίποτα πως οι δημιουργοί τους ήταν από 5 έως 18 ετών.

Η πρόεδρος του Ομίλου, Νίνα Διακοβασίλη ανάμεσα στα παιδιά συνεχάρη εκτός από τα ίδια για τη συμμετοχή τους και τους γονείς που στέκονται κοντά τους, ακούραστοι συνοδοιπόροι, αλλά και τις δασκάλες – ζωγράφους, κ.κ Αργυρώ Κομνηνάκη και Ειρήνη Φλωράκη, που επιμελούνται και κατευθύνουν σε δρόμους δημιουργίας τους αυριανούς ενήλικες εικαστικούς, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς, που πρωτοδιδάσκουν στους μαθητές το γραμμικό σχέδιο, εμπνέοντας την καλλιτεχνική δημιουργία τους. «Τι πιο εξαίρετο μέσο έκφρασης, από τη δημιουργική καλλιτεχνία, την έμπνευση και τη χαρά του οποιουδήποτε αποτελέσματος..» είπε η Πρόεδρος, «αντί της μόνιμης απασχόλησης πάνω από τους υπολογιστές που καλλιεργούν τη μοναχικότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά έστω και αν παρέχουν αστείρευτη γνώση». 

 

 

Στην έκθεση των νέων ταλέντων, έλαβαν μέρος με έργα τους οι μικροί εικαστικοί (αλφαβητικά): ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗ, ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΓΚΙΩΚΑΣ ΒΙΚΤΩΡ, ΓΚΙΩΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΜΑΡΙΑ, ΚΟΛΟΒΟΥ ΜΕΛΙΝΑ, ΚΟΨΙΔΑΚΗ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΑΡΤΕΜΙΣ, ΛΩΛΟΥ  ΔΙΑΝΘΗ, ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΙΤΣΑ  ΣΤΕΛΛΑ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΜΑΡΚΙΑΝΟΣ, ΡΕΤΑΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΣΠΑΘΑΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΣΙΚΡΙΤΣΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ  ΘΕΟΔΟΣΗΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ.

Τα «παιδιά» μας, με διάπλατο χαμόγελο στα χείλη, ικανοποίηση για την αναγνώριση της προσπάθειάς τους και σπινθηροβόλο βλέμμα, παρέλαβαν τους επαίνους συμμετοχής από την πρόεδρο Νίνα Διακοβασίλη, την Οργανωτική Γραμματέα Ελένη Κιτσέλη και την Κοσμήτορα Α’ Έλενα  Κρυστάλλη,  συνοδευόμενους από ένα δροσερό λουλούδι, σύμβολο της - σε άνθηση - ψυχικής τους αθωότητας και τα αναμνηστικά τους δώρα.

Ακολούθησε μπουφές και η βραδιά έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες και ευχές για «καλό καλοκαίρι» με τη βαθιά ικανοποίηση μιας εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων.

 

   

  

  

  

 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχαν

ο κ. Καρακατσάνης Δημήτρης – ζωγράφος,

η κ. Κομνηνάκη Αργυρώ – ζωγράφος

και η κ. Φλωράκη Ειρήνη – ζωγράφος,

τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 

Ευγενικοί χορηγοί επικοινωνίας:

Atticanews.gr – Αφιερώματα – Aylogyrosnews – ΑthensIn -  Artistio - Apostaktirio - Gefira – Βορεινή – iArt - The Look - Fresh Art - Writers Gang - Alchemy Radio – CityInews – Nea-avlaia – Ωδή στην τέχνη

 

Φωτογραφία - Video:

Σταυρούλα & Σωτήρης Αμβράζης

 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,

σεβόμενος τους κανόνες για την προστασία της προσωπικότητας

και τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας των ανηλίκων,

δε δημοσιεύει φωτογραφίες των παιδιών που συμμετείχαν στην έκθεση. -

 

 

 

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014  στην τράπεζα Eurobank

Ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Ομίλου μας είναι ο GR720.260.4000000.140.200.210014 στην τράπεζα Eurobank