Ο Όμιλός μας έχει κατά σειρά τους κάτωθι πολιτισμικούς, εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς σκοπούς και στόχους:


α) Σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν την παγκόσμια ομοσπονδία ομίλων για την UNESCO, να καλλιεργήσει τα ιδανικά της και να στρέψει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου στην εμπέδωση της ειρήνης και του πολιτισμού. 


β) Να προάγει και να συμβάλλει στη συγκρότηση ομάδων, με σκοπό την οργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων, εκθέσεων και διαγωνισμών που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πολιτισμού καλλιέργειας της προόδου, των μεγάλων καλλιτεχνικών και επιστημονικών επιτευγμάτων και αξιών, μέσα σε έναν κόσμο πραγματικής ειρήνης και δικαιοσύνης. 


γ) Να οργανώνει κοινοτικά (ευρωπαϊκής ένωσης) και εθνικά η περιφερειακά προγράμματα, που θα έχουν σαν αντικείμενο τη διάσωση, διατήρηση, διάδοση και προστασία της παραδοσιακά πολιτισμικής κληρονομιάς, των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, με διαγωνισμούς και εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων, ποίησης, θεατρικών παραστάσεων, μουσικής, χειροτεχνίας, χορού, χορωδιών, τραγουδιού, μουσικών οργάνων εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και κάθε τι που αφορά την έρευνα και επιστήμη. 


δ) Να προστατεύει επιστημονικά το περιβάλλον και να μεταδίδει συμβουλευτικά, με ειδικά σεμινάρια και διδασκαλίες καθώς και από μέσα ενημέρωσης τη γνώση για οικολογική κατάρτιση κανόνων, για εξεύρεση πηγών ενέργειας που δε μολύνουν την ατμόσφαιρατο γήινο και το θαλάσσιο περιβάλλον, συμβάλλοντας στην υγιή διαβίωση των πολιτών. 


ε) Να βοηθά στην ενημέρωση και στην κατά το δυνατόν κατάρτιση και προσαρμογή του κόσμου, στη σύγχρονη εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία συνεχώς μας κατακλύζει, με βελτιωμένες τεχνολογίες και νέες εφευρέσεις και να επιτελεί ένα λειτουργικό ρόλο για την δημιουργία ενός πολιτισμού, που θα έχει σκοπό την πνευματική αναβάθμιση και διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης. 


στ) Τέλος, να επιδιώκει την ανταλλαγή καλλιτεχνικών και επιστημονικών γνώσεων, μεταξύ των πόλεων και χωρών, οι οποίες, θα έχουν σκοπό την διακίνηση ιδεών και πληροφοριών, με πρωτοβουλίες σε ενέργειες διαφύλαξης, διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επίσης την ανάπτυξη φιλίας και αμοιβαίας συνεργασίας, όλων όσων υπηρετούν τις τέχνες, την λογοτεχνία και την επιστήμη, επαγγελματικά η ερασιτεχνικά.

 

 

Αίτηση Εγγραφής Μέλους

Αίτηση Εγγραφής Για Παιδιά- Ομάδα Juniors