Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 20:00, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και καλωσόρισε το 2020, στο restaurant «Edem» του Π. Φαλήρου.


 

 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου

για το 2020

 

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 20:00, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και καλωσόρισε το 2020, στο restaurant «Edem» του Π. Φαλήρου.

Με τη συμμετοχή μελών και φίλων του Ομίλου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η πρώτη μας εκδήλωση για το 2020, ξεκίνησε με απίστευτο κέφι, ενώ η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, υποδέχονταν ζεστά και φιλόξενα τους προσκεκλημένους και η συνάντηση αυτή, έγινε εφαλτήριο να ξεδιπλώσουμε τη φαντασία μας, να ανοίξουμε την καρδιά μας και να γευτούμε τη χαρά των ημερών.

 

Τον χορό του Ομίλου μας τίμησαν με την παρουσία τους και τη συντροφιά τους, η κ. Γιαννακού – Πάσχου Άννα, Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Καλλιθέας, μετά του συζύγου της, η κ. Μαργαρίτη Βασιλική, Αντιδήμαρχος Δημοτικών Προσόδων Δήμου Καλλιθέας, μετά του συζύγου της, η κ. Βίκυ Ανδρικοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου του Δήμου Π. Φαλήρου, η κ. Ελένη Γκρέτσα,  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πεντέλης μετά του συζύγου της, ο κ. Νίκος Παναγόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής και Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, η κ. Μαρή Ιωάννα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής και μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προγεννητικής Αγωγής, ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Λαυρέντιος Δελλασούδας με τη σύζυγό του, η Καθηγήτρια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορικός Ερευνητής του Ελληνιστικού Πολιτισμού της Ανατολής και Πρόεδρος των Πολιτιστικών Ομίλων ΠΑΛΜΥΡΑ και CERCLE CULTUREL Ποτίτσα Γρηγοράκου, ο δημοσιογράφος, π. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος με τη σύζυγό του, ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μετά της συζύγου του, ο δημοσιογράφος και εκδότης της Atticanews.gr (χορηγός επικοινωνίας του Ομίλου), Αντώνης Τσαγκρώνης, η ηθοποιός και υπεύθυνη επικοινωνίας της Nea-selida.gr (χορηγός επικοινωνίας του Ομίλου) Κατερίνα Ζαχαριουδάκη, η συγγραφέας Άννα Μπιθικώτση με τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Σωτήρη Δογάνη,  οι ποιητές Δημήτρης Βαρβαρήγος, Νιόβη Ιωάννου, Στέλλα Λεοντιάδου ο εκδότης των εκδόσεων "ΝΟΗΣΗ", Κωνσταντίνος Κουκουδάκης με τη σύζυγο του, ο βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής Πέτρος Σαλάτας με τη σύζυγο του, ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, η κ. Κατερίνα Τομαρά, μεσίτρια και πλήθος αγαπημένων μελών, φίλων και συνεργατών του Ομίλου.

   

  

  

  

  

  

 

Τη βραδιά άνοιξε η πρόεδρος του Ομίλου Νίνα Διακοβασίλη, όπου καλωσόρισε το κοινό και ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να εκπληρώσει τα όνειρα και τις προσδοκίες του καθενός και για τον Όμιλο, να συνεχίσει την δημιουργική του πορεία στην υπηρεσία του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών. Έχοντας δίπλα της τα μέλη του Δ.Σ, έκοψε την πίτα και τα δύο φλουριά κέρδισαν η εικαστικός Ελένη Βαβουράκη – Καραγιαννοπούλου και ο καθηγητής Λαυρέντιος Δελλασούδας, στους οποίους προσφέρθηκαν από τον Όμιλο, δύο θαυμάσια έργα του εικαστικού - γλύπτη κ. Ιωάννη Αλεξάκη.

    

 

Ακολούθησε η κλήρωση της λοταρίας, στην οποία ο κ. Γεώργιος Καρβουντζής κέρδισε μια ελαιογραφία - προσφορά του εικαστικού και αντιπροέδρου του Ομίλου Δημήτρη Καρακατσάνη, ο κ. Δελλασούδας Λαυρέντιος μια αγιογραφία - προσφορά της αγιογράφου και οργανωτικής γραμματέα του Ομίλου Ελένης Κιτσέλη, η κ. Βασιλική Μαργαρίτη μια δωρεάν κατασκευή προσωπικής ιστοσελίδας - προσφορά του Γ.Γ του Ομίλου Δημήτρη Πολλάτου, η κ. Ξένια Αντωνίου, ο κ. Δημήτριος Δημητρίου και η κ. Κατερίνα Καλαμπαλίκη από μία διπλή πρόσκληση - προσφορά της σοπράνο και υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του Ομίλου Μάνιας Βλαχογιάννη σε επερχόμενες παραστάσεις της και η κ. Κατερίνα Τομαρά και ο κ. Νίκος Παναγόπουλος από ένα αντίτυπο της ποιητικής συλλογής του Ομίλου «Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές»

 

  

 

Η βραδιά κύλησε υπέροχα, με πλούσιο μενού, ποτό και αγαπημένες μελωδίες από την ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή που επιμελήθηκαν η Θέλμα Καραγιάννη στο τραγούδι, με την υπέροχη και αισθαντική φωνή της, ο Ilirjian Mehilli στο βιολί και ο Αιμίλιος Μπάλτας στο πιάνο. To κέφι και ο χορός παρέμειναν αμείωτα καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

   

  

 

 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό 

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Καρβουντζής

Video: Σταυρούλα Αμβράζη