Εγκαινιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαΐου η ομαδική έκθεση εικαστικών, με τίτλο “Ταξιδεύοντας την τέχνη”, που διοργανώνουν στη Δημοτική Πινακοθήκη “Δημήτρης Μυταράς” (κτίριο πρώην ΑΣΑΧ), ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.


 

 

Εγκαινιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαΐου η ομαδική έκθεση εικαστικών, με τίτλο “Ταξιδεύοντας την τέχνη”, που διοργανώνουν στη Δημοτική Πινακοθήκη “Δημήτρης Μυταράς” (κτίριο πρώην ΑΣΑΧ), ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

Μετά από διαβουλεύσεις που είχαν προηγηθεί, μήνες πριν, με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη και τον Α’ Αντιπρόεδρο του Ομίλου μας, εικαστικό κ. Δημήτρη Καρακατσάνη, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο οδοιπορικό τέχνης που καθιερώθηκε ως θεσμός του Ομίλου, μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης αντίστοιχης έκθεσης στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, το 2016.

 «Ο κος Καρακατσάνης, εικαστικός και Α’ Αντιπρόεδρος του Ομίλου, μπροσυά στο έργο του με την οικογένειά του».

 

Στον κατάμεστο από επισκέπτες εκθεσιακό χώρο, με παρόντες τους συμμετέχοντες εικαστικούς, μέλη του Δ.Σ και πλήθος από μέλη και φίλους των καλλιτεχνών και του Ομίλου, σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η τέχνη, η βραδιά ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Ηλιοδρομίτη (προϊστάμενο Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος), εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη όλους τους εκθέτες για τις δημιουργίες τους, καθώς και τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος για τη συνεργασία. Παράλληλα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα συνεχισθούν οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για φιλοξενία πολιτιστικών γεγονότων, όπως είναι η συγκεκριμένη έκθεση.

«Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης στον χαιρετισμό του».

 

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Ομίλου, Νίνα Διακοβασίλη, λαμβάνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εξαιρετική φιλοξενία στον θαυμάσιο χώρο της Πινακοθήκης και τους συμμετέχοντες δημιουργούς για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Ομίλου, τόνισε πως σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι η διάδοση των εικαστικών τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα, στην περιφέρεια της πατρίδας μας, που τόσο διψά για αντίστοιχες εκδηλώσεις.

 «Η κ. Διακοβασίλη Νίνα ευχαριστεί τον Δήμαρχο για την άριστη φιλοξενία».

 

Ακολούθησε εκ μέρους του Ομίλου, η απονομή αναμνηστικών επαίνων συμμετοχής στους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στην έκθεση. Τριανταεπτά διακεκριμένοι αλλά και νέοι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί δημιουργοί, μέλη και φίλοι του Ομίλου, με όχημα την ύλη, το χρώμα και τις διαφορετικές τεχνικές, ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους «ανησυχίες» σε μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης και πολιτισμού, με εξήντα (60) και πλέον έργα ζωγραφικής (θαλασσογραφίες, τοπιογραφίες, προσωπογραφίες κλπ), αγιογραφίας, φωτογραφίας, κεραμικής, γλυπτικής, χαρακτικής, ψηφιδωτά κλπ. Έλαβαν μέρος με έργα τους οι εικαστικοί (αλφαβητικά):

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΒΛΑΧΩΝΗ ΤΖΕΝΗ, ΓΕΡΟΝΤΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ, ΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ, ΔΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΖΙΩΓΑ ΛΥΔΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ – ΤΕΡΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΑΡΒΟΥΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΛΙΕ ΣΥΛΒΙ, ΚΑΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΙΤΣΕΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΜΝΗΝΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ ΛΕΤΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ, ΛΟΥΤΣΙΒ ΛΕΟΝΟΡΑ, ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΙΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΟΣΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΠΕΝΤΗ ΟΛΓΑ, ΠΑΞΙΜΑΔΑ ΛΙΛΗ, ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ ΠΑΝΟΣ, ΠΑΠΠΑ – ΒΕΖΥΡΤΖΗ ΡΟΖΑ, ΡΕΤΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΙΜΤΣΟΥΚ ΑΓΑΠΗ, ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΤΑΚΛΑ ΜΟΤΑΣΕΜ, ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΤΖΙΤΖΙΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΛΕΝΑ, ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ.

Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με πλούσιο μπουφέ από γλυκά κεράσματα και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες ανάμεσα στα μοναδικά εκθέματα, ενώ οι εικαστικοί και τα μέλη που ταξίδεψαν στη Χαλκίδα για τα εγκαίνια, μετά το πέρας της εκδήλωσης, γεύθηκαν θαυμάσια, θαλασσινά πιάτα της πόλης και ακολούθως πήραν τον δρόμο της επιστροφής, με τη βαθιά ικανοποίηση μιας εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης, κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων.


Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια από τη στήλη αυτή, τον Α’ Αντιπρόεδρο του Ομίλου, εικαστικό, κ. Δημήτρη Καρακατσάνη, ο οποίος ευγενώς προσφερώμενος επιμελήθηκε το στήσιμο της έκθεσης – σε συνεργασία με την πρόεδρο κ. Διακοβασίλη - και παρευρίσκεται καθημερινά στον εκθεσιακό χώρο, καθ’ όλη τη διάρκειά της, ξεναγώντας τους επισκέπτες.

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 20 Μαΐου.

 

 Facebook Event

 

Ευγενικοί χορηγοί επικοινωνίας:

Atticanews.gr – Αφιερώματα – Aylogyrosnews – ΑthensIn -  Artistio - Apostaktirio - Gefira – Βορεινή – iArt - The Look - Fresh Art - Writers Gang - Alchemy Radio – CityInews – Nea-avlaia – Ωδή στην τέχνη

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Καρβουντζής

 

 

Photo gallery

   

  

   

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Περισσότερο Φωτογραφικό Υλικό

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Καρβουντζής