Μια εξαιρετική συναυλία με τη σοπράνο Άννα Μορφίδου και τη Σοφία Ροσμαράκη στο πιάνο, για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, διοργάνωσης του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με τη συνεργασία του Δήμου Π. Φαλήρου, παρακαλουθήσαμε την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στις 9μμ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Φλοίσβος».


 

 

Συναυλία ☄NELLA FANTASIA☄ για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής

Μια βραδιά δίπλα στο κύμα,

με τη σοπράνο Άννα Μορφίδου και τη Σοφία Ροσμαράκη στο πιάνο.

 

Μια εξαιρετική συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, διοργάνωσης του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με τη συνεργασία του Δήμου Π. Φαλήρου, παρακαλουθήσαμε την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στις 9μμ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Φλοίσβος».

 


 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος - Πρασίνου & Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου, καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε την πρόεδρο του Ομίλου για την ιδέα να εορταστεί η Ημέρα της Μουσικής στο Π. Φάληρο, στα πλαίσια της αγαστής και διαχρονικής συνεργασίας του Δήμου με τον Όμιλο.

 

 

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Ομίλου Νίνα Διακοβασίλη, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την κ. Ανδρικοπούλου, για την φιλόξενη διάθεση και συμπαράσταση τους, έκανε μια μικρή αναφορά στο ιστορικό σκέλος της ημέρας λέγοντας ότι:

 

“η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να εορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ τρία χρόνια αργότερα ο θεσμός εξαπλώθηκε πέρα από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21η Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο...”.

 

 

Η Αννα Μορφίδου, η ερμηνεύτρια με την αισθαντική φωνή όπως την αποκαλούν, μας οδήγησε σε ένα μουσικό ταξίδι - διαδρομή που ένωσε τους χρόνους και τους τόπους μέσα από ένα μαγικό διαχρονικό ρεπερτόριο με τίτλο: «NELLA FANTASIA». Την Άννα συνόδεψε στο πιάνο η εξαιρετική Σοφία Ροσμαράκη.

Δυο γυναίκες με δυνατές ερμηνείες, αποτέλεσαν ένα ατμοσφαιρικό μουσικό σχήμα με τη μαγεία και την αισθητική τους και προσέφεραν στο κοινό δύο –σχεδόν- ώρες γεμάτες με την ποιότητα των ωραιότερων μελωδιών του μουσικού πενταγράμμου - από το γαλλικό και ισπανικό ταγκό στον ελληνικό λυρισμό - καθώς και τραγουδιών που αγαπήθηκαν, από τον ξένο και ελληνικό κινηματογράφο!

 

 

 

Τη βραδιά έκλεισε ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος απέδωσε τα συγχαρητήριά του στην Άννα Μορφίδου για το επίπεδο που προσέδωσε στη βραδιά και στην πρόεδρο του Ομίλου, χαρακτηρίζοντας την, ταπεινό και σεμνό άτομο, αλλά με δυνατό έργο στην πορεία του Ομίλου πάντα στην υπηρεσία του Πολιτισμού.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά:

  • Τον Μουσικό Οίκο ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΚΑΣ για την ευγενική χορηγία του πιάνου.

  • Την Evie Apostolopoulou για την επιμέλεια και τα χτενίσματα των καλλιτεχνών.

  • Τους χορηγούς επικοινωνίας: Ανάδειξέ το * Atticanews.gr * Aylogyrosnews * Afieromata.gr * In Point Productions * McNews.gr * Neaavlaia.gr

 

Photo gallery

     

 

 

    

 

 

    

 

 

 

 

 

Φωτογραφία:

Γιάννης Πλευρίτης