Την Κυριακή 30 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης ελληνοϊταλικής φιλίας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου «Φλοίσβος», ο Όμιλός μας, έζησε μια από τις ομορφότερες εκδηλώσεις του.   Για δεύτερη χρονιά, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, οι Società Dante Alighieri - Comitato di Atene και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με πρωτεργάτες, τον Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος - Πρασίνου & Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου, διοργάνωσαν εικαστική έκθεση Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών με σκοπό την ανάδειξη - μέσα από την τέχνη - της διαχρονικής φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών, πάντα σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης.


   

Εικαστική έκθεση Ελληνοϊταλικής φιλίας στον Φλοίσβο 30/4-4/5/2017...η τέχνη ενώνει...

 

Την Κυριακή 30 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης ελληνοϊταλικής φιλίας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου «Φλοίσβος», ο Όμιλός μας, έζησε μια από τις ομορφότερες εκδηλώσεις του.

 

Για δεύτερη χρονιά, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, οι Società Dante Alighieri - Comitato di Atene και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με πρωτεργάτες, τον Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος - Πρασίνου & Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου, διοργάνωσαν εικαστική έκθεση Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών με σκοπό την ανάδειξη - μέσα από την τέχνη - της διαχρονικής φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών, πάντα σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης.

 

Τη βραδιά των εγκαινίων η Αντιδήμαρχος Βίκυ Ανδρικοπούλου, ο Πρόεδρος των  Società Dante Alighieri - Comitato di Atene Giuseppe De Luca και η Πρόεδρος του Ομίλου μας, Νίνα Διακοβασίλη υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά τους καλλιτέχνες και τους οικείους τους, μέλη και φίλους των δύο φορέων, καθώς και πλήθος επισκεπτών που κατέκλεισαν τον χώρο, σε μια ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας που σηματοδότησε  τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο πολιτισμών..

«Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, καλωσορίζει τον Ιταλό Πρέσβη Efisio Luigi Marras

 

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιταλός Πρέσβης Efisio Luigi Marras,   ο Έλληνας πρώην Πρέσβης στην Ιταλία κ. Φραγκούλης Ευάγγελος, ο Γενικός Εμπορικός Αντιπρόσωπος του Ιταλικού Προξενείου στην Κόρινθο κ.. Χρήστος Παπαβασιλείου, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, η Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου  κ. Βίκυ Ανδρικοπούλου και πλήθος εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του τόπου.

 

Αρχικά απηύθυναν χαιρετισμούς οι Ιταλοί επίσημοι και στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης καθώς και η Πρόεδρος του Ομίλου. Όλοι τόνισαν ότι εκδηλώσεις τέτοιας μορφής γίνονται γέφυρα επικοινωνίας και ειρήνης ανάμεσα στους λαούς και προάγουν τον πολιτισμό της κάθε χώρας.

Φωτο:8619 «ο Ιταλός Πρέσβης Efisio Luigi Marras στο βήμα», 8624 «ο Πρόεδρος των  Società Dante Alighieri - Comitato di Atene Giuseppe De Luca στο βήμα», 8640 «ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης στο βήμα», 8647 «η Πρόεδρος του Ομίλου μας, Νίνα Διακοβασίλη»

 

Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στους καλλιτέχνες.


 

Τη σκυτάλη της βραδιάς παρέλαβαν ο διαπρεπής τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος με τον βιρτουόζο πιανίστα Γιώργο Τσοκάνη σε ένα εκπληκτικό ρεσιτάλ από αγαπημένες και δημοφιλείς, ιταλικές και ελληνικές μελωδίες και άριες που μάγεψε το κοινό, το οποίο τους αποθέωνε καταχειροκροτώντας με υπέρμετρο ενθουσιασμό. Στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο του Φλοίσβου έγινε το αδιαχώρητο!

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε ο καθηγητής μουσικής Κώστας Νούσιας.

 


Η βραδιά έκλεισε με πλούσιο μπουφέ και αναμνηστικές φωτογραφίες.

 

 

Η έκθεση η οποία διήρκεσε ως τις 4 Μαϊου και συμμετείχαν με έργα τους σύγχρονοι, δόκιμοι και αναγνωρισμένοι Ιταλοί και Έλληνες καλλιτέχνες, μέλη των δύο φορέων:

ΒΙΚΤΩΡΟΒ ΜΙΧΑΗΛ*ΒΛΑΧΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ*ΓΙΟΒΑΝΟΒ-ΦΤΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ*

ΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ*ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ*ΚΑΠΡΑΛΟΒΑ ΡΑΝΤΑ*ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ*

ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ*ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ*ΚΑΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ*ΚΡΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ*

ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ*ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΤΙΝΑ*ΜΙΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ*ΜΠΟΥΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ*ΣΙΜΤΖΟΥΚ ΑΓΑΠΗ*

ΣΟΥΕΡΕΦ ΕΛΕΝΑ*ΤΖΙΤΖΙΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ*ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΟΦΙΑ*ΧΟΥΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ*

SITORENGO ANDREA*SARACINI ANGELO*VASSILIOU CHRISTODOULOS*KAPLINA ELENA*

PERLEONARDI CARLA*SPYRIDONOS ATHINA’ZOI’*MARIA TASSOPOULOU*LORETTA ALBERTI*

DIMITRIS YIAKALOS*ALBINO GIOVANNI*ELENA IOANNIDOU-TERZAKI*STAMATOPOULOU MARIA*

ZANNIN MHNATIDOY*VALERIO BODNEA * STAVROPOULOS IORGOS * DIMITRIOS LAMPROU

 

Περισσότερο Φωτογραφικό Υλικό 

 

Φωτογραφία:

Σταυρούλα Αμβράζη

 

YouTube Video