Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο, την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 8.30 μ.μ, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, με την αιγίδα του Δήμου.


 

 

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο, την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 8.30 μ.μ, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», του Δημαρχείου Παπάγου –Χολαργού, με την αιγίδα του Δήμου.

 

«Συντονισμός – παρουσίαση: Έλενα Κρυστάλη, εικαστικός, αγιογράφος»

 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ποιοι δολοφόνησαν τον Καποδίστρια», του κυρίου Δημήτρη Κοκκινάκη, ταξίαρχου ε.α. (ΣΜΑ), ιστορικού συγγραφέα & λογοτέχνη, με ομιλητές τον κύριο Λεωνίδα Κογκέτσωφ, καθηγητή, πρ. πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τη Δρα Ποτίτσα Γρηγοράκου, Ιστορικό του Ελληνιστικού Πολιτισμού της Ανατολής, καθηγήτρια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον συγγραφέα, οι οποίοι τόνισαν σημαντικές, ιστορικές πτυχές που περιγράφονται στο βιβλίο, ίσως άγνωστες σε πολλούς. Ιδιαίτερα τονίσθηκε το γεγονός, πως ο συγγραφέας ανάλωσε 43 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του, ερευνώντας και συγκεντρώνοντας υλικό για τη συγγραφή του έργου του, σε μια προσπάθεια να μεταδώσει – «κοινωνήσει» τους αναγνώστες με τις γνώσεις του επί του θέματος.

 

 «Λεωνίδας Κογκέτσωφ, καθηγητής, πρ. πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης»

 

«Δρ Ποτίτσα Γρηγοράκου, Ιστορικός του Ελληνιστικού Πολιτισμού της Ανατολής, καθηγήτρια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών»

 

«Δημήτρης Κοκκινάκης, ταξίαρχος ε.α. (ΣΜΑ), ιστορικός συγγραφέας & λογοτέχνης»

 

Η πρόεδρος σε έναν θερμό χαιρετισμό, μίλησε με λόγια καρδιάς για την πατρίδα και τη σημαντικότητα της ιστορικής γνώσης για τον άνθρωπο και πολίτη.

 

Ακολούθως η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ομίλου, θέλοντας να τιμήσουν τη σημαντική προσπάθεια του συγγραφέα και επισημαίνοντας την αγάπη του για την πατρίδα, τον πολιτισμό, και το έργο ζωής του, του παρέδωσαν τιμητική πλακέτα και λουλούδια.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική διαδρομή που επιμελήθηκε ο κύριος Κώστας Νούσσιας, καθηγητής μουσικής, με τις εκπληκτικές φωνές της Έλενας Γιώργου και Νάγιας Αγοραστού, συνοδεία του Γιώργου Κομπογιάννη στο πιάνο και του Χρήστου Σιάννα στο μπουζούκι, δίνοντας έτσι και το μήνυμα του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου που ακολουθούσε σε δύο ημέρες.

 

 

 

Συντονισμός – παρουσίαση: Έλενα Κρυστάλη, εικαστικός, αγιογράφος.

 

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Μαρία Δημητριάδη, εικαστικός

 

Φωτογραφία:

Δημήτρης Καρβουντζής

 

 

Περισσότερο Φωτογραφικό Υλικό

 

Video Εκδήλωσης

 

Για περισσότερα video από εκδηλώσεις του Ομίλου,

επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube