Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Φιλοσοφίας, διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στο 'Ιδρυμα Ευγενίδου (Αμφιθέατρο, Περιστύλιο 1ου), διάλεξη με θέμα: «Ο Ελληνικός πολιτισμός και οι διαχρονικές επιπτώσεις της αρχαιοκαπηλίας», με κεντρικό ομιλητή τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη.

 


 

Παγκόσμια Ημέρα της Φιλοσοφίας

Σάββατο 26/11/2016 ώρα 19:00 Ίδρυμα Ευγενίδου

Διάλεξη: «Ελληνικός πολιτισμός και οι διαχρονικές επιπτώσεις της αρχαιοκαπηλίας»

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο  Ίδρυμα Ευγενίδου, διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, διάλεξη με θέμα: «Ο Ελληνικός πολιτισμός και οι διαχρονικές επιπτώσεις της αρχαιοκαπηλίας» και κεντρικό ομιλητή, τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη.

 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, για το μείζον θέμα της αρχαιοκαπηλίας μίλησαν, ο Γιάννης Πανούσης, Πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ο Τζανέτος Φιλιππάκος, Αναπληρωτής Γ.Γ.Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Μίμης Πλέσσας, μουσικοσυνθέτης, Επίτιμος Διδάκτωρ στο Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών, Διδάκτωρ Χημείας Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α, ο Γιάννης Ραχωβίτσας, επίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, η Βίκυ Μπαφατάκη, αρχαιολόγος - επικοινωνιολόγος και Dama de Merito de Honor, Γ.Γ. των Διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και ο Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος, Πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, στο πλαίσιο της διάλεξής του, τόνισε ότι η αρχαιοκαπηλία είναι ζήτημα τεράστιας σημασίας, που αφορά όλη την Ελλάδα και άπτεται της συνέχειάς μας ως έθνους.

Ακολούθως, ο  Όμιλος  για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας απένειμε το μετάλλιο τιμής στον Γιώργο Τσούκαλη για τη μεγάλη, εθελοντική προσφορά του στην αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας. Η βράβευση έγινε από την Πρόεδρο του Ομίλου κ. Νίνα Διακοβασίλη, εξαίροντας το έργο του, με το οποίο έχει συνδράμει τα μέγιστα στη διαλεύκανση πάρα πολλών υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας και χάρις τις μακροχρόνιες έρευνές του, έχει διασώσει πολλά κειμήλια της πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Η βραδιά έκλεισε με τους "Chromatix the Band": Κυριάκος Δημητρόπουλος, Μαρίνα Καλογεροπούλου-Παξινού, Βασίλης Μαριόλης, Maria Christina Amudson, Emma Jannini Hensley, Λήδα Πιπέρη, που ερμήνευσαν αποσπάσματα από musicals και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Τους παρουσίασε και  συνόδευσε στα keyboards η Stacy Koulouris.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μάκης Γιακουμάτος, Πρώην Υπουργός, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, Πρώην Υπουργός, ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Παπαναγιώτου, ο Αντιστράτηγος - Επίτιμος επιτελάρχης Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ Κατριαδάκης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Νίκος Γκίκας, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων Κατερίνα Παλιού, ο Πρόεδρος των ΕΛΤΑ-COURIER Δημήτρης Κελάφας, ο Πρόεδρος Δημοτικής επιτροπής Παιδείας, εκπρόσωπος του Δήμου Αλίμου Ιωάννης Μαριόλης, ο Λαυρένιος Δελλασούδας Ομότιμος Καθηγητής Ειδικής Παιδαγωγικής τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η Λουκίλα Καρρέρ δημοσιογράφος, η Πένυ Σταθάκη ηθοποιός, ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος δημοσιογράφος, η Μάγδα Τσέγκου δημοσιογράφος, ο δημοσιογράφος Νικόλας Κονταρίνης, από το vimaonline, ο δημοσιογράφος Αντώνης Τσαγκρώνης από το Αtticanews.gr, η Μαριάννα Λαγουμίδη απ'ο το i-paidi.gr, η Μαίρη Γκαζιάνη δημοσιογράφος - ηθοποιός, η Αννα Μπιθικώτση συγγραφέας – ποιήτρια, η Αννα Μπουκουβάλα στιχουργός, η Τένια Μακρή ψυχολόγος – συγγραφέας - οικογενειακή σύμβουλος,  εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, μέλη και φίλοι του Ομίλου και πλήθος κόσμου.

 

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς, είχε η δημοσιογράφος – επικοινωνιολόγος, Κωνσταντίνα Κονταρίνη.

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, θερμά ευχαριστεί το Ίδρυμα Ευγενίδου για την υποστήριξη με την ευγενική διάθεση του Αμφιθεάτρου, τους συντελεστές που αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή, καθώς επίσης και τους χορηγούς μας επικοινωνίας κ. Κωνσταντίνα Κονταρίνη της CityiNews και Ωδή στην Τέχνη, κ. Μαρία Χατζηνικολάου της mcnews.gr, κ. Κατερίνα Ζαχαριουδάκη της nea-avlaia.gr, κ. Αντώνη Τσαγκρώνη της atticanews.gr και κ. Δημήτρη Ζάχο του afieromata.gr, για την καθοριστική συμβολή τους στη μεγάλη της επιτυχία.

 

Φωτογραφία

 Δημήτρης Καρβουντζής

 

 

Photo gallery