Εγκαίνια έκθεσης Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών, 20 Φεβρουαρίου 2016, 7μμ, Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.

Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

 


 

Μία γέφυρα φιλίας ανέπτυξε ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με φίλο Ιταλικό Σύλλογο που εδρεύει στην Αθήνα, τους Società Dante Alighieri, με μεγάλη δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Società Dante Alighieri ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1889 από μία ομάδα πνευματικών ανθρώπων με σκοπό τη διαφύλαξη και τη διάδοση της Ιταλικής γλώσσας και του Ιταλικού Πολιτισμού ανά τον κόσμο. Στην Ιταλία υπάρχουν 110 Επιτροπές και σε όλο τον κόσμο περισσότερες από  500.

Η Ελληνική Επιτροπή Αθηνών ιδρύθηκε το 1983. Το 1986 αναγνωρίσθηκε  επίσημα ως μη κερδοσκοπικό σωματείο.

Ο Δήμαρχος της Γλυφάδας κατόπιν αιτήματος, του Ομίλου μας, παραχώρησε το Παλαιό Δημαρχείο (εκθεσιακό κέντρο), όπου έγιναν τα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης Ιταλών και Ελλήνων ζωγράφων, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα. Πολλοί δημοσιογράφοι παρίσταντο μεταξύ των επισήμων, εκ των οποίων ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την αναπτυσσόμενη φιλία έδειξαν η κ. Κονταρίνη Ντίνα της CityiNews1.gr και του «Ωδή στην Τέχνη» και η κ. Μαρία Χατζηνικολάου, Γενική Διευθύντρια της mcnews.gr.

Στις κατάμεστες από πλήθος προσκεκλημένων αίθουσες, ο Πρόεδρος των Dante, κ. Giuseppe De Luca, άνοιξε την εκδήλωση δηλώνοντας την βαθιά του ικανοποίηση για την πολιτιστική συνεργασία Ιταλών και Ελλήνων, ευχόμενος και μελλοντική συνάντηση. Το μέλος μας κ. Λένα Ιωαννίδου, με την ευγενική της υποστήριξη, ανέλαβε την μετάφραση του λόγου. Στην συνέχεια η Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Νίνα Διακοβασίλη χαιρέτησε τη διοργάνωση λέγοντας ότι αυτές οι πολιτιστικές συναντήσεις γεφυρώνουν τους λαούς και με την ανταλλαγή ιδεών, αναδεικνύουν πολιτισμό και φέρνουν την ειρήνη.

Οι δύο Πρόεδροι απέδωσαν από κοινού τους επαίνους συμμετοχής στους καλλιτέχνες και στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε ήχους κλασικής μουσικής από Ιταλούς βιρτουόζους του είδους.

Η βραδιά έκλεισε με κέρασμα ανάμεσα σε χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης αμφοτέρων.

 

 

 

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Καρβουντζής

Link  Δημοσίευσης