Σε έναν χώρο που ενέπνεε ζεστασιά και παραδοσιακή αρχοντιά, τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λογοτεχνικού και ποιητικού έργου ζωής, της κ. Ξένιας Αντωνοπούλου – Μιαούλη, που διοργάνωσε προς τιμήν της, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στις 7 το απόγευμα.

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων, διοργάνωσε για το έτος 2018 την 1η Διεθνή έκθεση εικαστικών τεχνών, με τίτλο «Mare Magnum – η Μεσόγειος μέσα από την τέχνη», από 8 ως 12 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «Τερψιχόρη» της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών (ΛΑΕΔ). Η συνεχής και σταθερή ποιοτική παρουσία στον χώρο του πολιτισμού του Ομίλου μας και η ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για κοινωνική επαφή και επικοινωνία, έγινε η γενεσιουργός αιτία να εκκολαφτεί η σκέψη της διοργάνωσης της σημαντικής αυτής εικαστικής έκθεσης για το 2018, αρκετό διάστημα πριν.

Όλες οι εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, απορρέουν από προγραμματισμό, μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο που καλείται να αναδείξει. Υπάρχουν φορές όμως, που το συναίσθημα ξεπερνά τον σκοπό και γίνεται ενέργεια, κάνοντας την ψυχή να πάλλεται από ιδιαίτερη χαρά, αγγίζοντας τα όρια της ευτυχίας. Έτσι ένιωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση «Μουσικά βραβεία 2018» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.