Στον ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο χώρο του Πολυχώρου «ΑΙΤΙΟΝ» επί της οδού Τζιραίων 8-10 στην Ακρόπολη, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου έγινε από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, η πρώτη, επίσημη παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της ζωγράφου – ποιήτριας και ιδρυτικού μέλους του Ομίλου, Μαρίας Ρετάλη με τίτλο: «Σπονδή αγάπης - Libation to love».

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 20:30, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, έκοψε την πίτα του και υποδέχτηκε την Αποκριά, στο μουσικό κέντρο «Μίνα» στο Π. Φαλήρο.

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος έκλεισε το 2017 με τη διοργάνωση μιας εξαιρετικής, ομαδικής, εικαστικής έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, από 18 ως 21 Δεκεμβρίου με θέμα «Μορφές».  Στην έκθεση έλαβαν μέρος 27 καταξιωμένοι εικαστικοί, μέλη του Ομίλου από όλη την Ελλάδα, με 40 έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, τοιχογραφίας, γλυπτικής κλπ, που απέσπασαν τον θαυμασμό για το θέμα και την τεχνική τους, αποτυπώνοντας κάθε είδους μορφές της ζωής, μέσα από προσωπογραφίες, θείες μορφές, ιστορικές, της φύσης, των συναισθημάτων κλπ.