Ενημερωτικό εκδηλώσεων για το διάστημα 16 – 22 Δεκεμβρίου 2022 που τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.


 

 

 

Ενημερωτικό εκδηλώσεων για το διάστημα

16 – 22 Δεκεμβρίου 2022

που τελούν υπό την αιγίδα

του Ομίλου για την UNESCO

Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

 

 

Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος "ΧΑΡΙΣΜΑ", στις 16 Δεκεμβρίου 2022, θα προβάλει σε παγκόσμια διαδικτυακή παρουσίαση - livestreaming - την“extraordinary”παράσταση του Σταύρου Σιδερά,  “ARTISTS with EXTRAORDINARY ABILITIES in CONCERT”. Πρωταγωνιστής ο παγκοσμίου γνωστός, τυφλός καλλιτέχνης Jose Feliciano. Μαζί του πενήντα εξαίρετοι Κύπριοι και ξένοι καλλιτέχνες με αναπηρία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδa: www.charisma.com.cy.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

 


 Η Ένωση Καλλιτεχνών Β.Η. ΕΚΑΒΗ σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ παρουσιάζουν το βιβλίο «Μια νύχτα με πανσέληνο» του συγγραφέα, Γιώργου Νόνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7μμ, στο Καλλιτεχνικό καφενείο ΔΙΠΛΟ, Θεμιστοκλέους 70. Χαιρετίζουν: ο Νικόλαος Νίκας, εκδότης τον εκδόσεων ΝΙΚΑΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Β.Η. ΕΚΑΒΗ, και μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε Ελλάδος, Κώστας Νούσιας. Για το έργο του συγγραφέα θα μιλήσουν: Η Στεύη Τσούτση, συντάκτρια του εκδοτικού οίκου ΝΙΚΑΣ, η Μιρέλλα Καλαντζή, ποιήτρια, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Ευχαριστήρια ομιλία θα απευθύνει ο Γιώργος Νόνης, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ένα μουσικό τρίο μουσικής δωματίου. Την εκδήλωση συντονίζει η Αουρέλα Βίντου, καθηγήτρια-φιλόλογος, Γραμματέας της ΕΚΑΒΗ και Πρόεδρος του Συλλόγου για τη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού Άρτας Βορείου Ηπείρου «Το Μοναστήρι της Παναγίας».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

 


 

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αλληλεγγύης που διοργανώνει την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Pierce-Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή). Καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες της Αγίας Παρασκευής ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ´ όλο τον κόσμο, με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας από κορυφαίους μουσικούς και εξάρχοντες μεγάλων ελληνικών ορχηστρών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων Ελευθέριου Καλκάνη. 

Παραδοσιακά κάλαντα, γνωστές ορχηστρικές μελωδίες και πρωτοχρονιάτικα βαλς συμπληρώνουν μια μουσική βραδιά γεμάτη κατάνυξη και εορταστική διάθεση. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό τη διδασκαλία της μουσικού Ευγενίας Μητρουλιά. Χορευτικά ζευγάρια από το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Latin χορών του ΠΑΟΔΑΠ, σε χορογραφίες της Νίκης Κιλισμανή, πλαισιώνουν τη συναυλία. 

Ερμηνεύουν οι σολίστ: Μαίρη Γουγούση, σοπράνο,  Μάνια Βλαχογιάννη, σοπράνο crossover, Αμαλία Τάτση, μέτζο σοπράνο crossover, Βασίλης - Δεναχής Κωστόπουλος, βαθύφωνος, Guest: Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο. Τη μουσική βραδιά παρουσιάζει η δημοσιογράφος Γιάννα Αναστασιάδου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση της μουσικής βραδιάς έχει η Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου για Πολιτιστικά Θέματα και Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ. Είσοδος ελεύθερη.

Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

 

 


 

Αναδρομική έκθεση «Στιγμές Μνήμης και γεγονότων της Κατοχής»,  του Νικόλαου Αμβράζη( 1924- 1996) από 22 Δεκεμβρίου 2022 – 20 Ιανουαρίου 2023, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, Θησείο, στάση μετρό Κεραμεικός). Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 19:30. Η έκθεση πραγµατοποιείται µε την υποστήριξη του Οργανισµού Πολιτισµού, Αθλητισµού και Νεολαίας του ∆ήµου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Θα προλογίσουν ο οικονοµολόγος Ανδρέας Μαζαράκης και η συγγραφέας/διανοήτρια Παναγιώτα Μπλέτα. ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη έως Πέµπτη: 11.00-19.00 - Σάββατο & Κυριακή: 11.00-15.00. Είσοδος ελεύθερη.