Αγαπητά μας μέλη και φίλοι,
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος στηρίζει με την αιγίδα του τη μουσικοποιητική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης «Όταν οι ποιητές μιλούνταηδόνια σωπαίνουν!» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ. στη μπουάτ Απανεμιά (Μνησικλέους και Θόλου 4 , Πλάκα, τηλ: κρατήσεις θέσεων για τους συμμετέχοντες ποιητές και φίλους: 21 0324 8580) Η παρουσία και υποστήριξή σας, θα είναι χαρά και τιμή για όλους τους συμμετέχοντες!


 

Μουσικοποιητική παράσταση Άννας Μπιθικώτση

για τον εορτασμό της

Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης

 

«Όταν οι ποιητές μιλούνταηδόνια σωπαίνουν!»

 

Δευτέρα 20 Μάρτιου 2017

Μπουάτ Απανεμιά, στις 8:00 μ.μ

(Μνησικλέους και Θόλου 4 , Πλάκα,

τηλ: κρατήσεις θέσεων για τους συμμετέχοντες ποιητές και φίλους: 21 0324 8580)

Υπό την αιγίδα του

Ομίλου για την UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), η λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση διοργανώνει, με τη συμμέτοχη σύγχρονων ελλήνων ποιητών, εκδήλωση με απαγγελίες ποιημάτων από ανθρώπους του λόγου και απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων των Ο. Ελύτη, .Γ Ρίτσου, Γ. Σεφέρη κ.α, από διακεκριμένους ερμηνευτές και μουσικούς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Η Άννα Μπιθικώτση μέσα από σενάριο που έγραψε και επιμελήθηκε θα συνδέσει περίτεχνα και ευρηματικά επιλεγμένα ποιήματα από τους σύγχρονους Έλληνες ποιητές που έλαβαν μέρος στη βραδιά του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης με τραγούδια από την ελληνική μελοποιημένη ποίηση.

Σενάριο - καλλιτεχνική επιμέλεια - δραματοποιημένη αφήγηση - απαγγελία

Άννα Μπιθικώτση


Απαγγέλουν
Ο συγγραφέας Δημήτρης Βαρβαρήγος και η ποιήτρια Νιόβη Ιωάννου 

Ερμηνεύουν
Σωτήρης Δογάνης, Νεφέλη


Συμμετέχει ο solist
Σπύρος Κονσολάκης, κιθάρα – πιάνο


ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Τραγούδια από την μελοποιημένη ποίηση αποδίδει η ερμηνεύτρια Μαριλιάνα Ρηγοπούλου
συνοδεία πιάνου από τον Οδυσσέα Κουμάτο.


Διαβάζουν ποιήματά τους, κατά αλφαβητική σειρά, οι συμμετέχοντες ποιητές:
Αρβανίτης Δημήτρης, Αργυροπούλου Παπαδοπούλου Γιόλα, Βασιλάκου Καίτη, Βέλκος Παντελής, Βλαβιανός Χάρης, Δρυμωνιάτης Γιώργος, Καγκαράκη Καίτη, Κανελοπούλου Όλγα, Κουφοπούλου Τζένη, Κρεμύδας Κώστας, Λύτρα Χαραρά Ελένη, Μαντζουράνη Τζούτζη, Μυτιληναίου Ιακωβίδου Χριστίνα, Ντούρου Καββαδία Ειρήνη, Παπακώστας Βασίλης, Πανούση Ευαγγελία, Παπανικολάου Γιώργης, Παπουτσής Χρήστος, Πέρρου Μαρία, Πουλημενάκου Τζούλια, Ρεπάνη Νικολέτα, Σιούτη Έλενα, Σκληβανιώτης Γιάννης, Τεργιακή Στέλλα, Τσαμπά Μάιρα, Φατούρου Λένα, Φαφούτης Βασίλης, Ψυχογιού Γεωργαντάκη Φωτεινή